maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuwe samenwerkingspartner Popsport

Foto: Eigen Archief

Vanaf 1 januari 2019 is poppodium Gigant in Apeldoorn de nieuwe organisator van Popsport Gelderland en neemt coördinator Milan Roerdink het stokje over van Lisanne Boomkamp. “Gigant is een mooie aanwinst voor Popsport met hun faciliteiten, hun aanbod voor lokaal talent en de ambitie om jonge muzikanten in de hele regio te bedienen”, aldus Jorien Stravens (directeur Popsport). Gigant droeg eerdere jaren als locatie bij aan het traject en zal met haar kennisnetwerk voortaan ook de organisatie van Popsport Gelderland verzorgen.

Gigant Apeldoorn
Gigant is het poppodium, filmtheater en kunsteducatiecentrum van Apeldoorn. Zij organiseren onder andere concerten, clubnachten, theatervoorstellingen en filmvertoningen. Daarnaast worden er lessen en cursussen gegeven en zijn er diverse platformen voor talentontwikkeling van jongeren. Door Popsport toe te voegen aan het activiteitenpakket wordt het talentontwikkelingsaanbod vollediger. De keten van de eerste muziekles tot het (grote) podium wordt hiermee versterkt.

Popsport 2019
Popsport begint in 2019 weer regionaal: muzikanten starten met het programma op maat in hun eigen provincie. Door middel van verschillende individuele workshops (zakelijk en artistiek), workshopdagen, professionele (band)coaching, recordings, ontmoetingen en optredens maken deelnemende muzikanten in een aantal maanden grote stappen als opmaat naar een volgend stadium in hun carrière. Op basis van ontwikkeling en potentie stroomt jaarlijks één act uit elke Popsport regio door naar het verdiepende landelijke programma. Aanmelden kan via https://popsport.nl/aanmelden.