vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuw interactief filmaanbod voor kinderen van 2 tot 6 jaar in GIGANT

Foto: Gigant

Vanaf 24 september beleven peuters en kleuters hun eerste bioscoopbezoek met het filmprogramma van Taartrovers Cinemini in GIGANT. Cinemini is een bijzonder programma waarin de kinderen film beleven en mogen spelen in een prachtig lichtlandschap. Op 24 september is de Try-out met de film ‘Picknick met taart’ een verfilming van het bekende prentenboek van Thé Tjongh-King. Tickets voor de film op 24 september zijn tegen gereduceerd tarief te koop via de website van GIGANT.

Over Cinemini
Tijdens Cinemini vertonen we mooie, lieve, spannende, abstracte, verhalende en soms ook uitdagende korte films, speciaal voor peuters en kleuters. Daarna spelen de kinderen samen in een lichtlandschap, bestaand uit diverse installaties waarmee kinderen spelenderwijs ontdekken hoe licht verhalen kan creëren. Ze onderzoeken vorm, projectie, licht, schaduw, verhalen, beweging en kleur. Hoe ontstaan schaduwen? Waar komen beelden vandaan, hoe worden vormen groter of kleiner en hoe verdwijnen vormen in het niets? En welke verhalen kunnen ze in de vormen zien? Voor volwassenen is schaduw iets vanzelfsprekends, voor kinderen is het misschien wel een tovenaar die van de volwassenen lange reuzen maakt.

Veel kinderen beleven op deze manier hun eerste bioscoopbezoek op een manier die perfect bij hen past: de films worden vertoond met gedimd licht, het geluid staat niet te hard, de sfeer is ontspannen, de kinderen kunnen vrij bewegen en reageren op de films en na afloop verwerken de kinderen hun ervaring met al hun zintuigen.

Over Taartrovers Cinemini
Taartrovers Cinemini is een project dat ontwikkeld is door Taartrovers en Eye Filmmuseum. Het project is inmiddels al een aantal jaar iedere zondagochtend te beleven in Eye Filmmuseum in Amsterdam en is vanaf september 2023 ook bij ons te ervaren.