donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nachtkwartier op zaterdag 19 november geopend door wethouder Peter Messerschmidt

Foto: CODA

CODA bestaat dit jaar twintig jaar en dat vieren we met Nachtkwartier, een spetterend programma met optredens, rondleidingen, muziek en een drankje. Peter Messerschmidt, wethouder Cultuur en CODA directeur Carin Reinders openen het Nachtkwartier op zaterdag 19 november om 20.00 uur in CODA. Tijdens Nachtkwartier geniet je van een avondvullend programma in ACEC, CODA en GIGANT met optredens van MEROL, Bas Kosters, Tom Hofland & Pascal van Hulst en Timo Hoogland. Wil je erbij zijn? Dat kan, maar vergeet niet hier je ticket (€ 10,-) te boeken! Met de code CODA20JAAR profiteer je bovendien van 50% korting!

Vanwege het 20-jarig bestaan van CODA werd in samenwerking met ACEC en GIGANT een spetterend programma samengesteld. Nachtkwartier begint om 18.00 uur in ACEC aan de Roggestraat 44. Onder het genot van een drankje kun je deelnemen aan een rondleiding door de lichtinstallatie van architect Dirk Schlebusch en de tentoonstelling Maskers met het multidisciplinaire werk van kunstenaar Albert van der Weide. Na de rondleiding loop je door naar CODA waar wethouder Peter Messerschmidt en CODA directeur Carin Reinders het Nachtkwartier openen en 20 jaar CODA memoreren. Vanaf 23.45 uur ben je welkom in GIGANT. Hier begint om 00.00 uur De Kraamkamer invites Warmtegraad; een nachtvullend programma met verschillende stijlen elektronische muziek.

In CODA luister je vanaf 22.30 uur naar het optreden van MEROL. MEROL (1991) is de artiestennaam van de Nederlandse zangeres en songwriter Merel Baldé. Na haar doorbraak in 2018 met de single Lekker Met De Meiden ging ze als een speer. Ze verkocht in 2019 razendsnel vier keer Paradiso uit. Daarna volgde een uitverkochte clubtour door Nederland en België. Haar debuutalbum Troostprijs verscheen in april van dit jaar; een frisse, eigenzinnige popplaat met muziek die troost.

Beeldend kunstenaar en ontwerper Bas Kosters creëert stralende werelden met innemende figuren die onze wereld kleuren en zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen. CODA nodigde hem uit om een selectie te maken uit de collectie sieraden van CODA. Zijn keus is tot en met 12 maart 2023 te zien in de tentoonstelling Van een wonderschone frivoliteit. In aansluiting op de tentoonstelling showt hij tijdens Nachtkwartier de live-performance My Paper Crown Tableau. Ook zijn er, geïnspireerd op zijn werk, een aantal toffe, creatieve activiteiten georganiseerd door CODA ExperienceLab waarin je van tandenborstels en plastic de gaafste sieraden en buttons maakt. Kers op de taart is zijn rondleiding door de tentoonstelling.

In Er is iets vreemds gebeurd verzamelen de Apeldoornse schrijvers en podcastmakers Tom Hofland en Pascal van Hulst ontnuchterende ervaringen van heel nuchtere mensen. Geesten, vorige levens of een bezoek van buitenaardse wezens doen we vaak af als fantasie. Maar of het nu echt is of niet, de gebeurtenissen hebben vaak een grote impact. Tijdens Nachtkwartier vertellen ze verhalen bij kaarslicht.

Timo Hoogland maakt met live coding experimentele elektronische dansmuziek. Kortom, vette dansbeats die het onmogelijk maken stil te blijven staan! Live coding is de programmeercode die de muziek voortbrengt. Hoogland schrijft de code tijdens het optreden en dat is voor het publiek niet alleen te horen maar ook te zien. Een geweldige ervaring!

Tijdens Nachtkwartier presenteren CODA ExperienceLab, GIGANT en Orpheus MaaiveldLab, naar het gelijknamig festival. In dit lab gaat een team van 18 makers aan de slag om binnen 40 uur een gezamenlijk werk te realiseren. Dat kan van alles zijn, een performance, een installatie of een kunstwerk. De makers starten op 18 november om 10.00 uur en op 19 november om 22.15 uur presenteren zij het resultaat in het auditorium van CODA.


NACHTKWARTIER – PROGRAMMA IN CODA, ACEC en GIGANT
Nachtkwartier begint om 18.00 uur in ACEC aan de Roggestraat 44. Rond de klok van 19.30 ben je welkom in CODA waar wethouder Peter Messerschmidt en CODA directeur Carin Reinders het Nachtkwartier openen. In GIGANT begint om 00.00 uur De Kraamkamer invites Warmtegraad; een nachtvullend programma met verschillende stijlen elektronische muziek.

Meer informatie over tijden en locaties vind je op www.coda-apeldoorn.nl/nachtkwartier Hier boek je ook je tickets.


PRAKTISCH
Nachtkwartier | 19 november 2022 | 18.00-02.00 uur
Toegang programma ACEC: vanaf 18.00 uur
Toegang programma CODA: vanaf 19.30 uur
Toegang programma GIGANT: vanaf 23.45 uur


Tickets op
www.coda-apeldoorn.nl/nachtkwartier. Gebruik de code CODA20JAAR voor 50% korting op je tickets!