donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Mooie samenwerking in de wijk Kerschoten

Foto: Zon op K&N

Een bijzondere samenwerking wordt zaterdag 11 mei zichtbaar: buurtbewoners, de (energie)coöperatie Zon op K&N,  voetbalvereniging Robur et Velocitas en verpleeghuis Casa Bonita hebben een feestelijke ochtend!

Zaterdag 11 mei wordt de zonnepanelen-installatie van buurtcoöperatie Zon op K&N op het dak van voetbalvereniging Robur et Velocitas feestelijk geopend door wethouder Wim Willems. Daarna zal de wethouder het startschot geven van de wedstrijden van de voetballertjes van Robur om de Casa Bonita Bokaal.

Op het dak van de tribune en het clubhuis van voetbalvereniging Robur et Velocitas komen 228 zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn gekocht door Roburleden en mensen uit de buurt, via de coöperatie Zon op K&N. Robur heeft zelf ook een aandeel gekocht in de zonnepanelen en profiteert dus ook van de duurzaam opgewekte stroom. Voor de voetbalvereniging is dit een stap om het clubhuis aardgasvrij te maken. Andere maatregelen zijn onder andere de  isolatie van het dak van het clubhuis, vervanging van het glas, beter inregelen van de verwarmingsinstallatie en de aanschaf van led-verlichting.

Na de officiële opening van de zonnepanelen-installatie zal wethouder Willems de wedstrijden van de Casa Bonita Bokaal openen. De voetballertjes van 5, 6  en 7 jaar zullen de wedstrijden spelen op de grasvelden voor verpleeghuis Casa Bonita, zodat de cliënten het van dichtbij kunnen bekijken. Dit jaar is het extra feestelijk, want het is alweer het vijfde jaar dat er gespeeld wordt om de Casa Bonita Bokaal.