woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Minicursus over Licht Verstandelijke Beperkingen

Foto: Freepik

Zuid Doet Samen en MEE organiseren in 2021 een reeks minicursussen voor de bewoners van Apeldoorn – Zuid. De derde mini-cursus gaat over licht verstandelijke beperkingen. Deze is op woensdagavond 12 en 19 mei (19.00 – 21.30). 

Dagelijks ontmoet je veel mensen. Onder hen bevinden zich mogelijk ook mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Misschien wel iemand uit je naaste omgeving. Omdat deze beperking niet zichtbaar is, herken je deze niet altijd.

Kennis over het herkennen van en het omgaan met mensen met een LVB kan je helpen om de ander beter te begrijpen en de communicatie soepeler te laten verlopen. Waardoor iemand met een LVB beter mee kan doen in de samenleving. Want meedoen, erbij horen, je talenten gebruiken, wil iedereen.

Deze mini-cursus LVB bestaat uit twee interactieve avondbijeenkomsten met theorie, filmpjes en ervaringsoefeningen waardoor je meer inzicht krijgt in wat een LVB inhoudt en welke impact het heeft op het leven van diegene zelf en zijn naasten.

Ook zal iemand met licht verstandelijke beperking, een ervaringsdeskundige, vertellen over zijn leven. Natuurlijk is er ook ruimte voor jouw vragen.

Wanneer: Woensdag 12 en 19 mei, van 19.00 – 21.30 uur. Inloop vanaf 18.45 uur.
Waar: indien mogelijk: bij Zuid Doet Samen, Beekbergerweg 19, Apeldoorn en anders digitaal via ZOOM (een link krijg je na aanmelding)
Kosten: Geen
Informatie: Gretha Visserman, g.visserman@meeveluwe.nl of 06 – 202 46 335
Opgeven: Gerjan Engelenhoven, gerjan@zuiddoetsamen.nl of 06 – 389 67 130

Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen dus geef je snel op! Geef je adres en emailadres door aan Gerjan.  

Je kunt je ook al opgeven voor de andere minicursussen:

  • Niet zichtbare beperkingen op: 2 en 9 juni
  • Depressie – angst op: 22 en 29 september
  • Effectief communiceren – goede vragen stellen: op13 en 27 oktober
  • Omgaan met rouw en verlies: op 17 en 24 november