maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Met ‘Vakantielezen’ maakt CODA lezen in de vakantie wel heel leuk!

Foto: CODA

Voor kinderen die net hebben leren lezen, is het belangrijk dat ze blijven werken aan hun leesvaardigheid, op school en thuis. Het coronavirus maakte dit niet altijd even makkelijk en nu staat de vakantie voor de deur – een periode van zes weken waarin veel kinderen helaas minder lezen en daardoor in leesniveau achteruit kunnen gaan. Met het interactieve leesprogramma Vakantielezen wil CODA (ouders van) beginnende lezers uit groep 3 en 4 op een leuke manier stimuleren om ook in de zomervakantie te blijven lezen.

Inmiddels hebben alle Apeldoornse basisscholen de Vakantielezen-landkaart van CODA gekregen om onder hun leerlingen in groep 3 en 4 te verspreiden. Bij deze landkaart zat ook aanvullende informatie over hoe ze de komende maanden mee kunnen doen; dit is ook te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/vakantielezen en op www.vakantie-lezen.nl. Juist nu is het belangrijk om een eventuele ‘vakantiedip’ in het leesniveau, en daarmee een leesachterstand, te voorkomen. Vakantielezen laat zien dat lezen overal en altijd leuk is.

Meedoen kan als team, maar kinderen kunnen ook zelfstandig de opdrachten uitvoeren. Hiervoor reizen ze langs zes landen en in elk land is een schat verstopt die ze alleen kunnen vinden door de opdrachten uit te voeren. Deze opdrachten zijn zowel thuis als op het (vakantie)adres en in CODA bibliotheek te doen. Taal en lezen, maar vooral ook samen spelen staan centraal. In CODA kunnen ook de beloningsstickers opgehaald worden en natuurlijk zijn daar ook de leukste en nieuwste boeken te leen.

Meld je aan!
Je kunt je aanmelden via de website en vervolgens meespelen op je laptop, computer, tablet of telefoon. Je kunt al jouw antwoorden op de opdrachten tot en met 6 september inleveren; je maakt dan ook kans op leuke prijzen. Heb je nog geen landkaart, haal deze dan gratis op bij één van de CODA-vestigingen.

Maar er is meer:
We hebben ook een speciaal zomerprogramma met heel veel leuke activiteiten; je vindt deze allemaal in onze agenda onder ‘zomerprogramma’.

Deel jouw Vakantielezen-moment:
Maak een leuke, grappige of bijzondere foto van jouw ‘vakantieleesmoment’ en deel deze op de socials met #CODAVakantielezen. Je kunt je foto ook mailen naar educatie@coda-apeldoorn.nl. De leukste foto’s plaatsen we op deze pagina en je maakt kans op een heel toepasselijke zomerse verrassing – popcorn en ijs!

En tot slot: kinderen van 4 t/m 12 jaar worden tot 7 september gratis lid van CODA! Ga naar www.coda-apeldoorn.nl/bibliotheek en klik op de button ‘Lid worden’.