maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

McDonald’s restaurant Apeldoorn Centrum gaat zaterdag weer open

Foto: McDonald’s

McDonald’s opent zaterdag 30 maart een McCafé in McDonald’s restaurant Apeldoorn Centrum. Na de introductie is McCafé verder afgestemd op de wensen van de Nederlandse koffiedrinker. Vanaf aanstaande zaterdag kunnen ook de gasten in restaurant Apeldoorn Centrum genieten van verschillende koffievariaties, thee en een ruim patisserie-aanbod.

Het restaurant heeft een totale metamorfose ondergaan en heeft een prachtig nieuw interieur waar Apeldoorn en omstreken mee verrast zullen worden. Ook is de service uitgebreid. Zo kunnen gasten straks hun bestelling doen aan de Easy Order Kiosk of aan de counter en vervolgens plaatsnemen in het restaurant. Wanneer de bestelling klaar is brengt een servicemedewerker deze direct aan tafel.

McCafé bestaat niet zonder haar medewerkers. Zij worden speciaal getraind om de 14 verschillende koffievariaties – gemaakt met 100% Arabica bonen van het gerenommeerde Italiaans koffiemerk Segafredo – op de enige juiste manier te kunnen serveren. Ook biedt McCafé medewerkers de mogelijkheid om een aanvullende cursus bij een erkende Barista-school te volgen. Phuong Nguyen is speciaal voor het McCafé in McDonald’s restaurant Apeldoorn Centrum opgeleid. “Door de aanvullende cursus weet ik nu exact hoe ik verschillende koffievariaties kan bereiden voor onze gasten. Ik kijk ernaar uit om vanaf vandaag al onze McCafé gasten te helpen bij het uitkiezen van een lekkere kop koffie. Mijn persoonlijke favoriet? Dat is de Latte Macchiato!”, vertelt Phuong.

Franchisenemer Henk Koning is blij met de toevoeging van McCafé in restaurant Apeldoorn Centrum. “Ik ben ervan overtuigd dat veel van onze gasten ons aanbod weten te waarderen. Samen met mijn team heet ik onze gasten dan ook van harte welkom in ons McCafé”.

Gasten waarderen kwaliteit McCafé
Onderzoek, uitgevoerd door Maurice de Hond waar 600 Nederlandse koffieliefhebbers aan hebben deelgenomen, toont aan dat het gevarieerde aanbod van koffievariaties én de lekkernijen van McCafé gewaardeerd worden. Bijna de helft van de respondenten waardeert McCafé vooral om de kwaliteit van de koffie(variaties) en verreweg de meeste respondenten waarderen het aanbod als ‘goed’ tot ‘zeer goed’. Voor jongere doelgroepen is McCafé een aantrekkelijke bestemming. Voor een derde van de respondenten jonger dan 30 jaar is McCafé op de maandagmorgen het favoriete moment om een bezoek aan te brengen, als zij op weg zijn naar hun werk.

Duurzaam en eerlijk
De koffie van Segafredo en thee van Lipton in het McCafé is voor 100% afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Dit keurmerk garandeert dat bij de koffieproductie onder andere rekening is gehouden met de bescherming van het milieu en goede arbeidsomstandigheden voor de koffieboeren en hun gezinnen. Het overgebleven koffiedik gaat naar Koffie Recycling Nederland (KRN), om het te laten bewerken tot bio-pellets en briketten. Hiermee zet McDonald’s haar reststoffen opnieuw in voor een duurzaam gebruik van al haar koffie.