maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Maandag 27 januari eerste rondleiding van dit jaar voor blinde en slechtziende mensen door CODA Museum

Foto: Eigen werk

Ook in 2020 kunnen blinde en slechtziende mensen weer deelnemen aan Onzichtbaar zichtbaar, rondleidingen die CODA in nauwe samenwerking met Koninklijke Visio expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen (kortweg ‘Visio’) aanbiedt.

Speciaal opgeleide rondleiders maken dat wat onzichtbaar is zichtbaar door middel van voelen, ruiken en luisteren. Tijdens deze rondleidingen  wordt stilgestaan bij verschillende kunstwerken in één of meerdere tentoonstellingen die op dat moment in CODA Museum te zien zijn.

De eerste helft van dit jaar staat Onzichtbaar zichtbaar gepland op 27 januari, 24 februari, 23 maart en 27 april. De rondleiding begint om 10.00 uur met koffie of thee in CODA Café waarna we vanaf ongeveer 10.30 uur de tentoonstelling(en) bezoeken. Elke rondleiding staat in het teken van een ander thema en andere kunstwerken. Tijdens de uitleg en opdrachten zijn klapstoelen aanwezig zodat iedereen kan zitten; uw geleidehond is uiteraard ook welkom.

Het thema van de eerste rondleiding van dit jaar is ‘Anders dan anders; wat is normaal?’. Hierbij staan een aantal werken uit de tentoonstelling Drag Power – Gender, pride & glamour centraal.

Aanmelden & kosten
Wilt u een rondleiding bijwonen, stuur dan een e-mail naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Onzichtbaar zichtbaar’. Noteer daarbij ook de datum, uw naam, het aantal personen en of u een geleidehond meeneemt. U kunt ook contact opnemen met Annemiek van der Horst of Merel Buiting (055-5268512). Aan elke rondleiding kunnen maximaal vijf deelnemers en vijf begeleiders meedoen. Deelname bedraagt € 7,50, inclusief toegang CODA Museum en koffie of thee vooraf. Voor begeleiders is deelname gratis.

Deze informatie is ook te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/onzichtbaar.

Nauwe samenwerking met ervaringsdeskundigen
Na succesvolle pilots in CODA Museum en bij Visio is Onzichtbaar zichtbaar sinds juni 2019 een vast onderdeel van de programmering binnen CODA.  Dankzij de nauwe samenwerking met ervaringsdeskundigen vanuit Visio zijn deze rondleidingen volledig op de doelgroep afgestemd. De speciaal opgeleide CODA rondleiders hebben bij Visio hun deskundigheidsbevordering behaald.