zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Knuffelberen verkoop voor KiKa in Gelre ziekenhuizen

Foto: Gelre Ziekenhuizen

De Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) heeft als doel om geld in te zamelen voor onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Op woensdag 21 november 2018 verkopen twee vrijwilligers van KiKa en Gelre ziekenhuizen knuffelberen in de centrale hal van Gelre Zutphen. Op woensdag 28 november doen zij dit ook in Gelre Apeldoorn. Op beide dagen tussen 10.00 en 16.30 uur.

De grote beren verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren kosten € 8,95, de kleinere beren in 5 verschillende kleuren zijn € 6,95. De helft van de opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek en behandeling van kinderkanker.

Zorg en onderzoek voor kinderen met kanker
Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker; op dit moment geneest 75% van de kinderen. Het doel van KiKa is om 95% genezing te realiseren, met optimale kwaliteit van leven. Daarvoor verwerft KiKa fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting.

Mede dankzij de opbrengst van alle KiKa campagnes kon het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht en het onderzoekscentrum gerealiseerd worden. In dit centrum is alle zorg en onderzoek voor kinderen met kanker geconcentreerd. Door deze integratie maken meer kinderen met kanker kans op genezing met minder nadelige effecten op latere leeftijd. Een onderzoek duurt over het algemeen 4 jaar en kost gemiddeld tussen de 400.000 en 500.000 euro. Het zal duidelijk zijn dat ook voor de komende jaren nog veel geld nodig is voor de onderzoeken.

Meer informatie over KiKa en de onderzoeken is te vinden op www.kika.nl

.