maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Kaartverkoop voor Het Logeerhuis van Sint Nicolaas start op 28 september 2019

Foto: Het Logeerhuis van Sint Nicolaas

Het is weer zo ver: op zaterdag 28 september start om 13 uur de kaartverkoop voor de rondleidingen door Het Logeerhuis van Sint Nicolaas in het weekend van 23 en 24 november. Snel zijn is de boodschap, want de vorige jaren waren de 2200 kaarten de dag zelf al uitverkocht. Maar ook voor wie geen kaartje heeft, is een bezoek aan het buitenterrein een unieke belevenis.

Het Logeerhuis van Sint Nicolaas hoeft geen introductie meer voor de echte fans. Waar anders kunnen kinderen zo meeleven én meedoen met de avonturen van Sint Nicolaas en zijn pieten? Elk jaar neemt de goedheiligman een weekend lang zijn intrek in het Woldhuis in Apeldoorn. Daar treft hij samen met zijn ruim 80 pieten de voorbereidingen voor de feestelijke pakjesavond op 5 december.

Opening op zaterdag 23 en zondag 24 november 2019 van 9.30 tot 17.30 uur
Het Logeerhuis van Sint Nicolaas opent traditioneel zijn deuren tijdens het weekend na de landelijke intocht van de Sint. Dit jaar is extra speciaal, want op 16 november komt de Sint met zijn hele gevolg aan in Apeldoorn. Het volgende weekend is Het Logeerhuis geopend voor alle kinderen die samen met hun ouders of grootouders een kijkje willen komen nemen: op zaterdag 23 en zondag 24 november is iedereen welkom op het buitenterrein van 9.30 tot 17.30 uur.

Beleef de magie van Sint Nicolaas met een rondleiding door Het Logeerhuis
Van 10 tot 17 uur zijn er rondleidingen door Het Logeerhuis, waarvoor je van tevoren een kaartje van 4 euro moet kopen via logeerhuisvandesint.nl. Elke 10 minuten gaat er een groep van 35 mensen naar binnen, die met één van de wegwijspieten op verkenning gaat door de kamers van het huis. Er valt heel wat te ontdekken, want wat doen pieten eigenlijk voor hun ontspanning? En houdt de Sint zijn mijter op als hij slaapt? Hoe smaakt de perfecte pepernoot? Klopt het dat er een Geheime Pepernotenfabriek bestaat? Deze en vele andere vragen krijgen een smakelijk en vermakelijk antwoord.

Uitgebreid buitenprogramma tijdens beide openingsdagen
Buiten rond Het Logeerhuis is ook van alles te doen: deelnemen aan het pietenparcours, een klimwand beklimmen, broodjes bakken bij het kampvuur, je circuskunsten vertonen, de schimmel Americo aaien of spelen op de springkussens. En natuurlijk is er een feestelijk programma in het pietencafé, waar allerlei optredens plaatsvinden en waar het altijd gezellig en warm is. Daar kun je je bezoek afsluiten met een kopje koffie of thee, of natuurlijk warme chocolademelk en ranja voor de kinderen – en voor wie zich nog kind voelt!

Data en locatie
Zaterdag 23 en zondag 24 november 2019
Tijd: 09:30 – 17:30 uur
Rondleidingen: 10:00 – 16:00 uur

Het Logeerhuis van Sint Nicolaas
Het Woldhuis 11
7325 WN Apeldoorn

Prijzen
Gratis toegang tot het buitenterrein en pietencafé met vele activiteiten.
Muntjes voor de activiteiten, drinken en eten zijn € 0,75 per stuk.
Rondleiding in het Logeerhuis € 4,- p.p. Kaarten zijn 28 september vanaf 13 uur te reserveren via de website. Wees er op tijd bij!