zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Jubilerend Logeerhuis van Sint Nicolaas start kaartverkoop

Foto: Het Logeerhuis van Sint Nicolaas

Zaterdag 30 september is vanaf 13.00u de jaarlijkse kaartverkoop van de ruim 2000 kaarten voor de rondleidingen door Het Logeerhuis van Sint Nicolaas. Het gaat een bijzonder jaar worden zo zegt Arendo Sturre, vrijwilliger in de rol van Voorzitter van Stichting Sint Nicolaas Apeldoorn. Het Logeerhuis viert namelijk haar 3e lustrum, het is dus de 15x dat het Logeerhuis de deuren zal openen voor de bezoekers.

Sint Nicolaas komt op 25 en 26 november voor de 15x logeren in het Woldhuis, dat sinds de goed heiligman hier jaarlijks een weekend lang komt verblijft, bij vele Apeldoorners bekend is geworden. 3000 tot 4000 mensen komen jaarlijks op dit familie-evenement af. Want ondanks dat de kaarten voor een rondleiding door het Logeerhuis elk jaar razendsnel zijn uitverkocht, houdt het vele gezinnen niet tegen om een bezoek te brengen aan het buitenterrein waar ook van alles te doen en te beleven is.

Rondleiding
Een rondleiding duurt +/- 50min. waarbij kinderen en hun ouders een aantal kamers zullen bezoeken zoals het laboratorium van Profpiet, de slaapkamer van Sint, de pepernotenfabriek, de pietenklas en natuurlijk de werkkamer van Sint Nicolaas, die daar maar wat graag de kinderen ontvangt om met hen te praten over hoe leuk hij het vindt om elk jaar weer naar Nederland te komen.

Buitenterrein
Het buitenterrein loopt vol met pieten die de kinderen vermaken. Kinderen kunnen er van alles doen zegt Arendo Sturre. Vorig jaar bleek het pony rijden een succes. Daarom zijn deze ook dit jubileumjaar weer aanwezig. Verder kunnen kinderen popcorn poffen of een broodje bakken bij het warme kampvuur. Om dit jubileumjaar ook te vieren met onze bezoekers, hebben we extra entertainment op het buitenterrein. Ook is scoutinggroep JJB en Circus Apeldoorn weer van de partij, zodat de kinderen weer kunnen klimmen op de klimwand als een echte piet en hun kunsten vertonen bij de circustent. Een populaire activiteit is de handtekeningenkaart waarmee de kinderen op zoek kunnen naar de themapieten. “De kinderen zijn hier dol op en rennen het hele terrein over”, vertelt Arno Ribbink bestuurslid van het eerste uur. De hele dag zijn er optredens in het gezellige Pietencafé, waar Piet Latus Pas en ook het muzikale duo DJ&Pesto van zich laten horen. Geen kaartje voor een rondleiding is dus geen enkele reden om het weekend van 25 en 26 november niet vrij te houden voor een bezoek aan Het Logeerhuis van Sint Nicolaas.

Kaarten kosten € 4,50 per persoon en zijn op 30 september vanaf 13.00u te bestellen via de website www.logeerhuisvandesint.nl.