zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Jahnaoh is vanaf september de nieuwe kinderburgemeester van Apeldoorn

Foto: Peter Lous

Jahnaoh is vanaf de september de nieuwe kinderburgemeester van gemeente Apeldoorn. Wethouder Anja Prins (jeugdparticipatie) verraste hem woensdag in de klas van Montessori Passe-Partout Kerschoten. Van de 1204 stemmen die bovenbouwleerlingen uit gemeente Apeldoorn uitbrachten, waren de meeste stemmen voor Jahnaoh.

Op de vraag of hij goed geslapen had, was zijn antwoord luid en duidelijk: “nee!” Maar ondanks de spanning, was Jahnaoh toch volledig verrast toen wethouder Prins plotseling in zijn klas stond. Nadat hij was bijgekomen van de schrik, zijn klas luid applaudisseerde en er confetti door de klas vloog, verscheen er een grote glimlach op zijn gezicht: hij wordt écht de nieuwe kinderburgemeester: “Superleuk! Bedankt aan iedereen die op mij heeft gestemd!”

Jahnaoh werd verrast op school door Wethouder Anja Prins. Zij vertelde hem in de klas dat hij komend schooljaar de kinderburgemeester van Apeldoorn wordt.

20 kandidaten
20 bassischoolleerlingen stuurden dit jaar een filmpje in. Zij wilden allemaal kinderburgemeester van Apeldoorn worden. Na de selectie van de jury bleven er vier kandidaten over: Lize, Koen, Jahnaoh en Annabelle. Alle bovenbouwleerlingen uit de gemeente kregen via school een unieke stemcode om eenmalig hun stem uit te brengen op hun favoriet. De kandidaten voerden ondertussen campagnes: vriendjes uit de klas, straat en sportclubs werden aangespoord om te gaan stemmen. En met succes. 1204 stemmen werden uitgebracht, waarvan de meeste dus op Jahnaoh.

Vijfde kinderburgemeester van Apeldoorn
In september vindt de officiële installatie plaats. Dan geeft Jolie de keten en daarmee het kinderburgemeesterschap over aan Jahnaoh. Terwijl hij kan bijkomen van de bekendmaking en bijna gaat genieten van de zomervakantie, zal Jolie de rol als kinderburgemeester nog vervullen. Wat de kinderburgemeester in Apeldoorn zoal doet is te zien op het instagramaccount: @kinderburgemeesterapeldoorn