woensdag, december 1Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Jacksart brengt kunst en cultuur naar het Zwitsalterrein

Foto: Gemeente Apeldoorn

Per 1 mei aanstaande betrekt de Apeldoornse kunstonderneming Jacksart de voormalige e-karthal op het Zwitsalterrein. Jacksart en de gemeente Apeldoorn, eigenaar van het Zwitsalterrein, sloten deze week een overeenkomst voor een jaar.

De intentie van beide partijen is echter om een meerjarige samenwerking op het Zwitsalterrein aan te gaan. Jacksart heeft voor ogen om zich uiteindelijk te vestigen in de markante voormalige extractiehal, de hoge vierkante hal naast het grote parkeerterrein van ingang zuid. “Met de komst van Jacksart leggen we een solide basis onder de verdere ontwikkeling van het Zwitsalterrein. Bovendien is het een mooie ontwikkeling voor de kunst en cultuur in Apeldoorn. Wij zijn dan ook heel blij met zijn komst”, vertelt wethouder Wim Willems. “Wij helpen graag mee om Zwitsal te ontdekken”, stelt Jack Liemburg van Jacksart.

Landelijk bekend
Jacksart is het bedrijf van kunstenaar Jack Liemburg. Met zijn kunst vertaalt hij in zijn eigen unieke stijl alledaagse thema’s naar het grote doek. Zijn modern art schilderijen zijn al in vele galerieën tentoongesteld, zowel in binnen- als buitenland. Ook organiseert de kunstenaar diverse evenementen voor particulieren en bedrijven. Jack: “wij zijn toe aan een volgende stap en kijken uit naar onze verhuizing naar het Zwitsalterrein. Natuurlijk werken we graag samen met de andere ondernemers op het terrein en participeren we graag in – nieuw op te zetten – evenementen!”

Toekomstplannen
Hal 18 wordt het nieuwe domein van de kunstenaar. De hal vormde vroeger, samen met de naastliggende hal van Foenix, het hart van de Zwitsalfabriek. Hier vond de productie van de Zwitsallijn plaats. De hal was eerder in gebruik als e-karthal en kan met minimale investering betrokken worden. Op langere termijn maakt de gemeente hal 18 graag geschikt voor kleine ondernemers en start-ups. Daarvoor is inmiddels een ‘community’ opgezet van start ups en kleinschalig ondernemerschap op Zwitsal Apeldoorn. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij initiatiefnemer Start-up Apeldoorn (www.startup-apeldoorn.nl).