dinsdag, april 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Inwoners Apeldoorn willen rookvrije speelplekken in hun buurt

Foto: Emmely | Stichting buurkracht

In Apeldoorn hebben al maar liefst 391 inwoners getekend voor rookvrije speelplekken in hun buurt op rookvrij.nl. Vanaf augustus dit jaar zijn alle schoolpleinen in het land rookvrij, maar er wordt nog steeds gerookt op andere plekken waar kinderen spelen.

Gezondheidsfondsen voor Rookvrij – een samenwerking tussen de Hartstichting, KWF Kankerberstrijding en het Longfonds – zet zich in voor een Rookvrije Generatie en voert op dit moment campagne voor rookvrije speelplekken. Gezondheidsfondsen voor Rookvrij werkt samen met Stichting Buurkracht om inwoners van Apeldoorn te enthousiasmeren hiervoor samen in actie te komen.

Oproep aan Apeldoorn om in actie te komen
Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en Stichting Buurkracht roepen de inwoners van Apeldoorn op om de speeltuinen in hun buurt rookvrij te maken. Hiermee worden de kinderen in de buurt beschermd tegen de verleiding om te roken en tegen het schadelijke meeroken. Bewoners die mee willen doen kunnen terecht op buurkracht.nl/rookvrij.

Zien roken, doet roken
Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Met een rookvrije speelplek geven we kinderen het goede voorbeeld, voorkomen we het schadelijke meeroken, vermijden we het gevaar van brandwonden én voorkomen we dat kinderen peuken oppakken en in hun mond stoppen. Een rookvrije speelplek draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Een Rookvrije Generatie samen met Stichting Buurkracht
Stichting Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurt gezonder, mooier, veiliger en gezelliger te maken. Buurkracht steunt de maatschappelijke beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. En elk jaar overlijden 20.000 mensen aan de gevolgen ervan. Daarom is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. Zo draagt een rookvrije speelplek bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.