maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Inwoner gemeente Apeldoorn besmet met coronavirus

Foto: Pixabay

Bij een inwoner van de gemeente Apeldoorn is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld.

Er is een link tussen deze patiënt en Noord-Italië. De nieuwe patiënt zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.

GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft onderzocht met wie deze patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). Contacten van de patiënt zijn door de GGD benaderd en hebben instructies gekregen over wat zij moeten doen. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op dit virus.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Burgemeester Ton Heerts: “We staan als gemeente in direct contact met de GGD, veiligheidsregio en het RIVM. We zien dat alle instanties doen wat nodig is om het virus zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Verder is het noodzakelijk om de hygiëne adviezen van het RIVM op te volgen.”

Vragen en informatie
Voor alle vragen en actueel nieuws: kijk op de website van de rijksoverheid of de website van het RIVM.

Heeft u hierna nog een vraag?
Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 – 1351.  Om wachttijden te voorkomen vragen wij u eerst op genoemde websites te kijken of uw vraag hier beantwoord wordt.