woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Hoge materiaalprijzen zorgen voor nieuwe planning markthal

Foto: Gemeente Apeldoorn

Door de extreem toegenomen vraag naar hout en staal, zijn de afgelopen maanden materiaalprijzen flink gestegen. Veel bouwprojecten hebben hiermee te maken, helaas ook het Plein van de Stad. Door de prijsstijging wordt de markthal, uitgaande van de actuele marktprijzen, duurder dan begroot. Dat willen we niet. Daarom wordt de aankoop van dit materiaal uitgesteld. De markthal komt daardoor circa een half jaar later (oktober 2022) op het Plein van de Stad.

Het gaat alleen om een pas op de plaats voor de inkoop van materialen. De voorbereidende werkzaamheden aan het Plein van de Stad blijven in volle gang. De afgelopen maanden stonden in het teken van aanbestedingen van de verschillende werkzaamheden. Het werd snel duidelijk dat de prijzen erg sterk aan het stijgen waren en dat er nagedacht moest worden over een plan b: latere oplevering van de markthal. Dit heeft overigens geen negatief effect op de overige werkzaamheden.

Werkzaamheden starten oktober
In oktober starten we dus zoals gepland. We verwijderen de oude bestrating en vervangen deze door nieuwe stenen. De boombak wordt geplaatst en het waterelement wordt aangelegd.

Markt tot april 2022 in Hofstraat/Kanaalstraat
Tijdens de werkzaamheden blijft de Apeldoornse zaterdagmarkt gewoon geopend, maar dan vanuit de vaste uitwijklocatie nabij de Hofstraat/Kanaalstraat. Zo’n 30 weken zal de markt daar plaatsvinden. Het later plaatsen van de markthal heeft geen effect op de duur van de marktverplaatsing.