woensdag, december 6Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Historische wandeling natuurgebied de Zandhegge

Foto: Michel Molenaar

Om in de boeiende geschiedenis van natuurgebied de Zandhegge te duiken organiseert de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen op woensdag 20 februari een historische wandeling.

De Zandhegge is een gebied met een rijke geschiedenis waar de boswachter een hoop van afweet. Tijdens de wandeling over de imposante zandstuifwal, die de hoge droge Veluwe scheidt van de lagere en nattere gronden, deelt de boswachter zijn kennis met de deelnemers. Ook neemt hij de wandelaars mee naar het prachtige sprengengebied van de oude Rotterdamse Kopermolen en vertelt over de laatste ijstijd van ca. 11.500 jaar geleden.

Start: 14.00 uur bij de witte slagboom van Geldersch Landschap in de bocht van de Greutelseweg naast het Kroondomein. Routebeschrijving: Zwolseweg (provinciale weg Apeldoorn – Vaassen), bij Café De Hamer schuin linksaf de Wieselseweg inrijden en bij ANWB-paddenstoel nr. 20018/001 rechtsaf de Greutelseweg op. Daarna doorrijden tot de witte slagboom in de bocht.

Duur: 2 à 2,5 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Henry Kats, tel. 06-53435237 of John Buitenhuis, tel. 06-46256260.