zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Halloween op Eglantier met Thriller dans

Foto: Angela Stouten

Vrijdagavond 26 oktober is het weer griezelen op winkelcentrum De Eglantier. Om 18.00 uur begint de Halloween Shopping Night en er is weer verrassend veel te beleven voor zowel jong als oud.

In een entourage van rook en laserstralen, lopen enge figuren rond op het plein. Voor de kleine kinderen die de griezels eng vinden, kunnen de ouders een lichtgevend armbandje halen bij de Jamin. Dan worden de kinderen niet actief benaderd door de acteurs.

Er is op het plein genoeg vermaak, zoals de spannende acts van Diabolo Huub en een Griezel Knutselclub bij Sillies. Hier zijn ook professionele schminkers aanwezig om de kinderen om te toveren tot een griezelmonstertje. Want alleen verklede of geschminkte kinderen kunnen de winkels langs gaan om hun “trick or treat” te doen. Bij de deelnemende winkeliers, meestal ook verkleed, ontvangt elke griezel iets lekkers.

Rond zeven en acht uur is het oppassen geblazen. De dansgroep van Vereniging NTK gaat dan namelijk een Thriller dans uitvoeren. Let goed op!

“Het is mooi om te zien dat ons Halloween event elk jaar meer bezoekers trekt,” vertelt mede-organisator Inez Scheper. “En ook steeds meer kinderen en volwassenen komen verkleed naar ons winkelcentrum. Dus we hebben dit jaar ook een leuke win-actie bedacht. Degene de leukste, gekste, engste of origineelste selfie-foto op onze Facebook-pagina plaatst, krijgt een waardebon van € 50,- die bij een van onze winkeliers op de Eglantier besteed kan worden.”

Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Engeland, Amerika en Canada gevierd wordt. Kinderen verkleden zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen die versierd zijn en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer worden van een plagerijtje (trick) of iets lekkers (treat) geven. Het feest wordt ook steeds populairder in Nederland en daar spelen de winkeliers van de Eglantier leuk op in. Wat enkele jaren geleden begon als een gezellige thema-avond is inmiddels uitgegroeid tot een waar griezelfestijn.