zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Hackathon “Hack4care” zeer succesvol!

Foto: Apeldoorn IT

Afgelopen weekend vond de digitale hackathon ‘Hack4care” plaats. Negen teams van verschillende onderwijs instellingen en young professionals streden om de eerste plaats met slimme oplossingen voor Zorg op afstand. Dit event vond plaats in het kader van de landelijke Smart City week.

Winnende team: Wondzorg op afstand
In 24 uur moesten de teams met een creatieve oplossing komen voor aangeleverde vraagstukken. Daarnaast waren er gedurende deze dag inspirerende webinars te volgen van onder meer Arko van Brakel, directeur Cleantech regio en Marjolein den Ouden, lector Gezondheid & Technologie bij Saxion.  De winnaars, het team van Universiteit Twente, bedachten een oplossing voor het meekijken met wondzorg op afstand, in opdracht van Zorggroep Apeldoorn e.o. De komende tijd gaan zij met het prijzengeld van 3000 euro de oplossing verder uitwerken.

Jury en opdrachtgevers onder de indruk
Juryvoorzitter Wim Willems, wethouder Gemeente Apeldoorn: ‘Ik ben onder de indruk van de creativiteit van de verschillende teams en hoe zij innovatieve technieken inzetten om aan de ene kant de zorgverlener te ontlasten en aan de andere kant het voor de patiënt of cliënt makkelijker te maken’. Ook de opdrachtgever van het winnende team, Zorggroep Apeldoorn, is enthousiast. “Zo mooi om te zien dat het team vanuit de eindgebruiker heeft gedacht, en daarmee een bruikbaar idee heeft afgeleverd” aldus Wendy Leenheer, Verpleegkundige bij ZGA.

Apeldoorn IT
De hackathon is een initiatief van Apeldoorn IT, het samenwerkingsverband tussen IT bedrijven in Apeldoorn. Daarnaast werkten aan Hack4Care mee Zorgaanbieder Verian, Zorggroep Apeldooorn e.o., WGV Zorg en Welzijn, Novel-T en Aventus. Het initiatief is ondersteund door de Economische Alliantie Apeldoorn en de gemeente Apeldoorn. Het filmpje van de prijsuitreiking is ook te bekijken op https://youtu.be/jPvWYNJoorY

De prijsuitreiking met staand de jury v.l.n.r.: Hugo Logmans, Alten Technologies, Wido van de Mast, VolkerWessels Telecom, Margje Mahler, Zorgroep Apeldoorn en juryvoorzitter wethouder Wim Willems.