woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Grootse videoshow in de binnenstad als afsluiter van eerste editie Wintersferen

Foto: Sven Scholten

Onder de noemer ‘Wintersferen’ konden bezoekers aan de Apeldoornse binnenstad deze week van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 december op zes panden in het centrum bijzondere geprojecteerde videobeelden bewonderen. Het hoogtepunt vond afgelopen donderdag 22 december om 20.30 uur op het Marktplein plaats. Daar kwam de rijke, koninklijke geschiedenis namelijk tot leven middels een grote videoshow op het Stadhuis op het Marktplein: het Wintersferen Videospektakel. Tijdens de show werden videoprojecties gecombineerd met livemuziek en spoken word.

Licht uit, spot aan!
Ondanks de regen bewonderde een goed gevuld Marktplein het bijzondere Videospektakel. De koninklijke geschiedenis van Apeldoorn kwam tot leven op de volle breedte van het Stadhuis (ruim 80 meter!). Voorafgaand aan de show waren er al mooie beelden te bewonderen gepaard met sfeervolle muziek. Om 20.30 uur gingen de lichten uit en startte het videospektakel aangevuld met spoken word van Hugo de Haas, livemuziek van het Sweelinck Koper Kwintet, muziek van muziekproducer Sieb Hogewerf (DJ SidJack) en trompettist Sybren van Doesum en lichteffecten. De show duurde een halfuur, maar ook daarna kon je nog nagenieten van lichteffecten en livemuziek.

Wintersferen is een initiatief van Centrummanagement Apeldoorn in het kader van het project Koninklijke Veluwe. Voor de uitvoering werken Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn (SCEA), Paleis Het Loo, CODA, Stichting ACEC gebouw en Apeldoorn Partners samen. Wintersferen wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit de gemeente Apeldoorn, Provincie Gelderland, de Economische Alliantie en het project Koninklijke Veluwe.