zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Groen wonen in Park Marialust

Foto: Maarten Sprangh

Op de plek waar voorheen de Remeha fabriek en de gemeentelijke kwekerij waren gevestigd, komen nieuwe woningen. Gistermiddag hebben wethouder van gemeente Apeldoorn Wim Willems en Henk Driessen, directeur Loostad Vastgoedontwikkeling daarvoor een ontwikkelovereenkomst getekend.

Park Marialust ligt aan de Vlijtseweg, tegen de wijk de Parken en Parksociëteit Marialust aan. Dit gebied heeft een rijke historie en wordt de komende jaren getransformeerd naar woongebied. In verschillende fasen worden in totaal 92 woningen gebouwd. Er komen vrijstaande en geschakelde villa’s en drie luxe appartementengebouwen.

Wonen in het groen
Voor wethouder Wim Willems is dit een waardevolle aanvulling aan het woningaanbod in Apeldoorn. “Het is een geliefd en gewild stukje van de stad. Het is er straks, net als elders in de Parken, fijn wonen in een groene, parkachtige omgeving. Zo krijgt deze mooie plek met zijn historie weer een nieuwe bestemming”.

Op 17 oktober 2019 wordt er een informatieavond georganiseerd om omwonenden te informeren over de bouwplannen. De start verkoop van de eerste fase staat gepland in het eerste kwartaal van 2020.

Meer info vindt u op www.parkmarialust.nl