woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Gratis sporttegoed voor 120 dak- en thuisloze jongeren

Foto: Sportplein Apeldoorn

Zoals ieder jaar deelde Stimenz maandagmiddag weer goed gevulde kerstpakketten uit aan Apeldoornse dak- en thuisloze jongeren. Dit keer konden de jongeren ook een sportpas in hun kerstpakket vinden, met daarop een MOVES tegoed om te sporten bij verschillende sportaanbieders in de gemeente Apeldoorn. Samen proberen Stimenz en Sportplein Apeldoorn de jongeren te stimuleren om meer in beweging te komen.

Op maandag 18 december, vlak voor de feestdagen, konden de jongeren hun pakket persoonlijk ophalen en genieten van een hapje en drankje bij het Jongeren Informatie Punt in Apeldoorn. Het team van Sportplein Apeldoorn was dit jaar aanwezig om de sportpas met het MOVES tegoed persoonlijk aan de jongeren te overhandigen.

Sportplein Apeldoorn
Het digitale platform Sportplein Apeldoorn is hét startpunt voor beweging voor alle inwoners van Apeldoorn, en is ontstaan naar aanleiding van het Sport- en Preventie Akkoord dat in oktober 2019 gesloten is. De samenwerking tussen Sportservice Apeldoorn en digitaal sportmarketingbureau Sportunity heeft geleid tot de ontwikkeling van de Sportplein Apeldoorn website én app.
Op dit platform wordt al het sport- en beweegaanbod in de gemeente in kaart gebracht op één plek. Inwoners kunnen zo eenvoudig en snel op zoek naar een sport- of beweegactiviteit in de buurt. Ook biedt het sportaanbieders in de gemeente de mogelijkheid om hun aanbod gratis in beeld te brengen bij een groter publiek. Het doel van Sportplein: zoveel mogelijk Apeldoorners motiveren om (meer) in beweging te komen. Uit recente cijfers blijkt namelijk dat maar liefst 52,1% van de Apeldoornse bevolking momenteel onvoldoende beweegt.

Een sportief kerstpakket
De “MOVES” in de kerstpakketten zijn toegevoegd om de financiële drempel voor dak- en thuisloze jongeren weg te nemen, waardoor ze vrijblijvend kunnen bewegen. Naast dit primaire doel gelooft Sportplein Apeldoorn sterk dat beweging ook sociale verbindingen bevordert. “Het is super mooi dat we met het sporttegoed bij kunnen dragen aan dit initiatief van Stimenz. We hopen de
jongeren op deze manier te stimuleren om in beweging te komen en het nieuwe jaar sportief te beginnen. Middels de MOVES en bijbehorende campagnes willen we blijvend verschillende specifieke doelgroepen in beweging brengen. Dit kunnen MOVES voor medewerkers zijn, via commerciële acties van partners, MOVES voor nieuwe inwoners van Apeldoorn en voor
minima doelgroepen.” (Janou op ‘t Root, Product manager Move bij Sportunity). Jaarlijks voorziet Stimenz dak- en thuisloze jongeren tijdens de kerstperiode van een kerstpakket. Ook wethouder Sunita Biharie was erbij en zag hoe er maar liefst 120 pakketten met in totaal 24.000 MOVES overhandigd werden. De MOVES kunnen ingezet worden als betaalmiddel om zo te sporten bij o.a.
The Gym, Cobra Boxing Apeldoorn, Allerdings fit of Open Air Apeldoorn. Sportaanbieders in de gemeente Apeldoorn die ook een steentje willen bijdragen aan de toekomst voor deze groep jongeren of deel willen nemen aan nieuwe Sportplein Apeldoorn acties, kunnen contact opnemen via team@sportpleinapeldoorn.nl. Of bezoek de Sportplein Apeldoorn website voor
meer informatie.