maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Gezamenlijke opening gezondheidsorganisaties in gebouw JFK 32

Foto: Het nieuwe bord ‘Gezondheidszorg in JFK 32’ dat tijdens openingshandeling onthuld werd.
Bron: Medische fotografie, Gelre ziekenhuizen

Afgelopen vrijdag vierden de drie gezondheidsorganisaties die samen op de begane grond van het gebouw aan de John F. Kennedylaan 32 zitten hun gezamenlijke opening. Ruim twee honderd genodigden waren bij deze officiële openingshandeling aanwezig.

Hierbij werd door de huisartsen Lisette van de Weg, Marjan van Wijk, de apotheker Sue Kroon en de voorzitter Raad van Bestuur van Gelre ziekenhuizen Michel Galjee feestelijk een bord onthuld met deze drie gezondheidszorg organisaties erop.

Drie praktijken onder één dak
In januari 2017 opende de huisartsenpraktijk Berg en Bos in eerste instantie tijdelijk haar deuren aan de JFK 32. Sinds er duidelijkheid kwam over de verdere invulling van het pand en de komst van de andere twee partijen, is besloten definitief in dit pand te blijven.

Dit jaar verhuisde het Gelre Diagnostisch Centrum (GDC) van Gelre ziekenhuizen in twee etappes van het oude ziekenhuis terrein aan de Sprengenweg naar deze locatie met de ingang aan de Waltersingel. Vanaf medio juni is het prikpunt geopend om bloed te laten prikken en kan men urine en feces inleveren voor nader onderzoek. Vanaf medio september kunnen patiënten er ook terecht voor echografie, mammografieën en standaard röntgenfoto’s. Uniek is dat Gelre ziekenhuizen hiermee een tweede ziekenhuislocatie heeft voor diagnostisch onderzoek waar mensen snel terecht kunnen.

Juliana Apotheek opende haar deuren medio augustus en zit meteen rechts van de hoofdingang.

Dat de drie gezondheidsorganisaties onder één dak zitten maakt het voor de huisartsen gemakkelijk om korte lijnen te houden met de Apotheek en het Diagnostisch Centrum. Het Gelre Diagnostisch Centrum is vooral gericht op verwijzingen vanuit de huisartspraktijken in Apeldoorn en omgeving en kan daardoor korte doorlooptijden handhaven. Voor de bewoners van Apeldoorn en vooral de wijk de Sprengen is de gezondheidszorg nu dicht bij huis gegarandeerd.