vrijdag, april 19Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Gemeente voert éénrichtingsverkeer in voor deel Kalverstraat en Stationsplein

Foto: Archief

De gemeente werkt aan de Apeldoornse binnenstad. We hebben de ambitie dat de binnenstad economisch goed kan functioneren en goed bereikbaar is, maar ook dat het een prettig gebied is om te wonen en te winkelen.

Met vertegenwoordigers van bewoners, winkels en bedrijven hebben we hierover gesproken. Ons gezamenlijke doel: de bereikbaarheid van de binnenstad vergroten terwijl we tegelijkertijd de aantrekkelijkheid van het gebied voor bewoners en winkelend publiek verbeteren.

Om het doorgaande verkeer te verminderen is in de gemeentelijke Verkeersvisie 2016-2030 opgenomen dat we op een aantal weggedeelten eenrichtingsverkeer in gaan stellen.

Wijziging op Kalverstraat en Stationsplein
In de eerste fase gaat het om het instellen van eenrichtingsverkeer op een deel van de Kalverstraat en een deel van het Stationsplein. Het eenrichtingsverkeer geldt alléén voor autoverkeer. Vrachtverkeer en lijnbussen kunnen in twee richtingen blijven rijden.

Van 1 t/m 12 april staan voor een periode van twee weken borden om weggebruikers te attenderen op de aanstaande wijzigingen. Hierbij wordt het verkeer gewezen op de alternatieve routes die het doorgaand verkeer kan nemen (adviesroute via de Centrumring). In de week van 15 en 16 april, treedt de nieuwe situatie in werking.

Meer informatie over het verkeer in de binnenstad, is te lezen op www.apeldoorn.nl/binnenstad.