donderdag, mei 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Geen boerenacties na noodbevel burgemeester

Foto: Apeldoorn Actueel

Na de invoering van een noodbevel in Apeldoorn bleef het rustig, zo meldde de politie. Het noodbevel was ingesteld vanwege oproepen op sociale media om twee vastgehouden boeren te ‘bevrijden’. Burgemeester Ton Heerts gaf het noodbevel nadat er signalen waren dat mensen mogelijk naar Apeldoorn zouden komen om dit te proberen.

De twee vastgehouden boeren, een 39-jarige man uit Klarenbeek en een 35-jarige man uit Eerbeek, werden maandagavond opgepakt tijdens een boerenprotest op de A50. Ze worden verdacht van afvaldumping en brandstichting.

Woensdagavond waren er veel agenten op de been in Apeldoorn. Sommige wegen werden uit voorzorg geblokkeerd, maar er waren nauwelijks trekkers of demonstranten te zien.

Burgemeester Heerts benadrukte dat demonstreren mag, maar dat het blokkeren van wegen en het in brand steken van materialen onaanvaardbaar is. Hij noemde het optrekken naar het politiebureau “totaal onaanvaardbaar” en benadrukte dat dergelijke acties niets meer te maken hebben met demonstreren of vrijheid van meningsuiting, maar als misdrijven en criminele activiteiten worden beschouwd.