woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

GB-Apeldoorn is tegen invoering van een coronapas

Foto: GB Apeldoorn

De onafhankelijke politieke partij GB Apeldoorn (GemeenteBelangen) spreekt zich nadrukkelijk uit tegen de invoering van een coronapas. Het splijt de samenleving en is een inbreuk op grondrechten.

Grote zorgen
GB Apeldoorn maakt zich grote zorgen over de onzekerheid en angst die steeds meer mensen hebben door belangrijke gebeurtenissen en veranderingen in de wereld, waaronder Corona.

Fractievoorzitter Antoon Huigens; ‘Als onafhankelijke partij in onze gemeente zien we dat grondrechten en burgerbelangen steeds verder onder druk komen te staan, zelfs opzij worden geschoven. Dat is onacceptabel.

Te lang hebben we in vertrouwen ‘Den Haag’ de ruimte gegeven, maar we komen nu op een punt dat we duidelijke keuzes moeten maken en duidelijke lijnen moeten trekken. De voorgenomen invoering van een coronapas is zo’n besluit uit Den Haag waar wij als gemeentelijke politieke partij zo’n lijn trekken en zeggen: ‘Nee dankuwel'”

Verklaring met uitleg en alternatieven
GB Apeldoorn heeft hiervoor een aparte verklaring opgesteld waarin wordt uitgelegd waarom ze tegen invoering van een coronapas is. De verklaring wordt naar alle belanghebbenden gestuurd en gepubliceerd op haar website en in sociale media.

De volledige verklaring is beschikbaar via deze link.

Naast de stellingname tegen invoering van een coronapas gaat GB in de verklaring ook op andere corona gerelateerde zaken in, waarbij steeds grondrechten, burgerbelangen en het gezonde verstand de basis vormen voor het aandragen van alternatieven die niet groepen uitsluit, maar juist verbindt.

Duidelijke keuzes
Antoon Huigens; “Met deze stap hebben we als GB Apeldoorn ook de nadrukkelijke keuze gemaakt om ons voortaan duidelijker uit te spreken. Duidelijkheid is in deze tijd van grote verwarring, angst en desinformatie belangrijker dan ooit.

Zeggen waar je voor staat, doen wat je zegt en niet alleen maar roepen, maar ook met oplossingen komen.

Dat zal niet overal even goed vallen, maar we merken dat veel inwoners die duidelijkheid zoeken en wij willen graag die duidelijkheid geven.

Daarbij zoekt GB de dialoog met andere partijen maar blijft nadrukkelijk weg bij de populistische kant van de discussie. Wel hebben we een focus op dialogen die ook echt resultaat opleveren en die zijn gebaseerd op betrouwbare data. Alleen zo kom je tot goede en overwogen beslissingen die iedereen begrijpt.

Wie niet bereid is om samen naar creatieve en werkbare oplossingen te zoeken, grondrechten altijd te respecteren en burgerbelangen voorop te zetten, vindt in ons een lastige partij om zaken mee te doen.

Duidelijke taal kunnen inwoners van Apeldoorn ook van GB verwachten over onderwerpen als wonen, milieu en welzijn. Maar nu eerst de coronapas in de prullenbak”.