dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Fietsroute Stad & Natuur officieel geopend

Foto: Rob Voss/Apeldoorn Marketing

Wethouder Mark Sandmann gaf op vrijdagmiddag 12 juli in Statie op het Centraal Station onder grote belangstelling het startsein voor de nieuwe fietsroute Stad & Natuur met het symbolisch klinken van een fietsbel. 

Met de route Stad & Natuur kunnen zowel toeristen als Apeldoorners in één dag de stad, cultuur en natuur ervaren, gewoon op de fiets. De route van zo’n 40 kilometer lang start op Apeldoorn CS en gaat van de gezellige binnenstad van Apeldoorn naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Onderweg bevinden zich highlights als VSM Beekbergen, Kasteel Spelderholt en Natuurgebied Schenkenshul.

Vernieuwde knooppuntenroute
Sandmann wil iedere Apeldoorner aanmoedigen om de route te ervaren: ‘Ik ben er trots op dat de vernieuwde knooppuntenroute op de Veluwe is uitgerold en hierdoor mooie fietsroutes ontstaan, zoals deze nieuwe route Stad & Natuur. Niet alleen toeristen, maar ook Apeldoorners zelf kunnen met deze route alle facetten van de stad Apeldoorn ontmoeten en ontdekken. De route gaat over de mooiste fietspaden van de Veluwe en laat tegelijkertijd de veelzijdigheid van de stad zien. Cultuur, natuur en architectuur op een actieve route met elkaar verbonden.”

Over Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het Nationale Park de Hoge Veluwe is een overweldigend mooi gebied waar natuur en cultuur elkaar op een prachtige manier aanvullen en afwisselen. In het Park kun je niet alleen fietsen en wandelen, maar kun je ook het wereldberoemde Kröller-Müller Museum en jachthuis Sint Hubertus bezoeken.

Meer informatie over de route
De nieuwe fietsroute is te downloaden via www.uitinapeldoorn.nl/fietsroute-stad-en-natuur. De gratis fietsroutefolder is ook verkrijgbaar bij een van de Toeristische Informatiepunten  in Apeldoorn, Beekbergen, Hoenderloo en Loenen.