woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Feestelijke opening vernieuwd Sainte Marie

Foto: KleinGeluk

De bewoners van KleinGeluk zijn gewend aan hun nieuwe buren en de cliënten van Pluryn zijn gewend aan hun nieuwe woonomgeving. Tijd dus om het vernieuwde woonzorgcentrum Sainte Marie in Apeldoorn officieel te openen. Dat gebeurt op vrijdag 10 juni met een feestelijke bijeenkomst voor alle bewoners, hun familie en naasten en medewerkers.

Medio april trok Pluryn in bij woonzorgcentrum Sainte Marie aan de Arnhemseweg. KleinGeluk en Pluryn zetten beide een handtekening onder een nieuw huurcontract bij woningcorporatie de Woonmensen, voor de duur van minimaal vijf jaar.

Dankzij deze bijzondere samenwerking konden de ouderen die zorg krijgen van KleinGeluk in hun geliefde woonomgeving blijven. Pluryn vond bij Sainte Marie nieuwe huisvesting voor 52 oudere bewoners met een verstandelijke beperking. Zij moesten de locatie Nobelstraat verlaten, vanwege het aflopen van de huurovereenkomst. Hun wooncomfort is er met de verhuizing flink op vooruitgegaan.

Met de komst van Pluryn naar Sainte Marie is er een mooie combinatie ontstaan van ouderenzorg en zorg voor oudere mensen met een verstandelijke beperking. Sainte Marie onderging een onderhouds- en opknapbeurt, om het gebouw geschikt te maken. Pluryn en KleinGeluk beschikken er elk over eigen verdiepingen, maar maken ook samen gebruik van enkele ruimtes, zoals het restaurant, de kapel, de binnentuin en kantoren.

Teammanager Allard Lourens van Pluryn kijkt met een goed gevoel terug op de eerste maanden in Sainte Marie. “Wij zijn met open armen ontvangen door de bewoners en medewerkers van KleinGeluk. Natuurlijk was het even wennen, maar inmiddels begint iedereen zijn of haar draai wel te vinden. Wij zijn ontzettend blij met deze mooie plek en zijn blij met de goede samenwerking met KleinGeluk en de Woonmensen.”

Locatiemanager Paul Beks van KleinGeluk is blij met de samenwerking met Pluryn. “Het opknappen van het pand en het gegeven dat Sainte Marie weer volledig bewoond is, brengen een goede sfeer in huis. Het is fijn om te zien dat er weer volop leven is op de locatie. Wij zien veel mogelijkheden voor samenwerking tussen Pluryn en Sainte Marie op het gebied van welzijn en zorg. Hierdoor kan de dienst- en zorgverlening aan de bewoners nog verder worden geoptimaliseerd. Door de samenwerking is de toekomst van de mooie locatie voor de komende vijf jaar duidelijk. Dat geeft rust voor al onze bewoners en medewerkers.”