maandag, december 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk

Foto: Gemeente Apeldoorn

KPN NetwerkNL is afgelopen week gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Nadat de wijk Anklaar voorzien is van glasvezel, komt ook de rest van het stedelijk gebied van Apeldoorn aan de beurt. Op 3 april  gaf wethouder Wim Willems het officiële startsein door zelf de eerste meters te graven.

Vanaf deze week legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. “Met glasvezel zijn er in Apeldoorn weer meer mogelijkheden op het gebied van internet nu en in de toekomst. Dat is mooi, voor ondernemers, voor het onderwijs en voor mensen thuis. Ik ben trots dat Apeldoorn één van de eerste steden is waar op zo’n grote schaal gestart wordt met de uitrol van een breedband netwerk”, aldus wethouder Wim Willems.

De aanleg van het glasvezelnetwerk past goed binnen de gemeentelijke ambities om Smart City te zijn. Onder deze noemer werkt de gemeente aan oplossingen om onder meer de leefbaarheid en economische concurrentiekracht te verbeteren. Ook voor de uitrol van het 5G-netwerk en de verwerking van deze datastromen is de aanleg van glasvezel noodzakelijk.