zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Drie AGC wandelingen op 7 en 8 mei 2022

Foto: Apeldoorns Gidsen Collectief

Het Apeldoorns Gidsen Collectief  (AGC) biedt in het weekend van 7  en 8 mei drie verschillende wandelingen aan:

  • De wandeling door het Stadspark Berg en Bos op zaterdag 7 mei. Startpunt is bij de hoofdingang aan de J.C. Wilslaan. Dit schitterende park heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Het is aangelegd in de crisisjaren van de vorige eeuw. Vanaf het begin heeft het er altijd gebruist van de activiteiten. De gids vertelt u er alles over en neemt u mee langs details, die u waarschijnlijk nooit zijn opgevallen.
  • De Deze start ELKE zondag vanaf de hoek Hoofdstraat / Deventerstraat vóór de juwelierszaak, dus ook op 8 mei.  De gids vertelt over de geschiedenis van Apeldoorn, o.a. hoe aan het eind van de 19e eeuw dit kleine boerendorpje totaal veranderde in een deftige woonplaats van allure en daardoor ook enorm groeide.

Voor beide bovenstaande wandelingen geldt: Starttijd 14:00 uur. Tijdsduur is ± 1,5 uur. Kosten zijn €5,– per persoon, kinderen t/m 12 jaar €2,– p.p. Aanmelden (minimaal 1 dag vooraf) is noodzakelijk. Mail naar info@apeldoornsgidsencollectief.nl. Geef a.u.b. uw naam, telefoonnummer en het aantal personen op.

Elke 2e zondag van de maand, dus ook op 8 mei het arrangement Apeldoorn Toen en Nu i.s.m. CODA. In het westelijk deel van het stadscentrum vindt u bebouwing van meer dan 100 jaar oud, maar ook moderne grootstedelijke architectuur. Ook voor deze wandeling is vooraf aanmelden noodzakelijk! Mail naar: aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl, onder vermelding van ‘Wandeling Apeldoorn Toen en Nu’. Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en het aantal deelnemers door te geven. Startpunt is de entree van CODA aan de Vosselmanstraat (melden bij de kassa). Aanvang: 13:30 uur; eindtijd ± 16:00 uur; Kosten:€ 10,00 per persoon, incl. koffie/thee vooraf.

Meer informatie, ook over andere AGC wandelingen, vindt u op www.apeldoornsgidsencollectief.nl.