donderdag, mei 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Diploma-uitreiking Opstap met verrassingsact stadsrapper Marcos

Foto: Ömer Çakmak

Op woensdag 21 juni jl. ontvingen 25 kinderen die met hun ouders het Opstapprogramma van Stimenz met succes hebben afgerond, een diploma en medaille uit handen van wethouder Sunita Biharie. Zoals elk jaar tijdens de diploma-uitreiking zorgden ook dit jaar de kinderen voor een verrassingsact. De act bestond uit een rap samen met de stadsrapper Marcos.

Vol overgave werd er gerapt voor trotse ouders en belangstellenden. De uitreiking vond plaats in Gigant waar ook een expositie was van kunstwerken van ouders en kinderen, gemaakt tijdens de ouder-kind workshops van Opstap.

Over Opstap
Opstap is een tweejarig leer- en spelprogramma voor ouders en verzorgers met kinderen van vier tot zes jaar oud. Het programma bereidt kinderen voor op groep 3 van de basisschool. Met speciaal ontwikkeld materiaal voeren ouders dagelijks speelse activiteiten uit waardoor de ontwikkeling van de kinderen wordt bevorderd. In groepsbijeenkomsten leren de ouders aan de hand van thema’s hoe zij hun kinderen optimaal kunnen stimuleren en opvoeden. Daarnaast worden ouders betrokken bij de school en maken zij kennis met allerlei aspecten van de Nederlandse samenleving.

Het effect van Opstap is groot, niet alleen voor het kind maar voor het hele gezin. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die meedoen het dankzij Opstap beter doen op school. Ze blijven ook minder vaak zitten dan kinderen die niet meedoen aan Opstap. Opstap is stevig verankerd in de Apeldoornse samenleving. Sinds 1991 wordt het met veel succes uitgevoerd door Stimenz. Opstap is ontwikkeld door het Nederlands Jeugdinstituut en is nu onderdeel van SpelendLerenThuis.