donderdag, september 21Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De Tegeltaxi komt naar u toe deze zomer!

Foto: Pixabay

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Dit kan wateroverlast en hittestress veroorzaken. Dit komt doordat onze omgeving voor een groot deel uit steen bestaat. Al die stenen houden warmte vast en laten geen water door als het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of kelders inlopen. Meer groen helpt dit voorkomen.

Tegeltaxi
Wilt u minder steen in uw tuin en meer groen? Dan helpen we u graag een handje bij afvoeren van deze stenen. Deze zomer rijdt de gemeente met een autolaadkraan, de zogenaamde Tegeltaxi, door Apeldoorn. De tegels die u zelf uit de tuin heeft verwijderd, worden gratis bij u opgehaald. Voorwaarde is dat u uw oude tegels niet vervangt voor nieuwe.

De Tegeltaxi rijdt in augustus en september. Binnenkort is bekend wanneer en in welke wijk de Tegeltaxi gaat rijden. Er volgt ook informatie over hoe u zich kunt aanmelden hiervoor.

NK Tegelwippen
Misschien heeft u al eens iets in de media voorbij zien komen over het NK Tegelwippen. Door heel Nederland strijden tot en met 31 oktober verschillende gemeenten met elkaar. Tijdens het NK Tegelwippen worden in heel Nederland tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. U kunt Apeldoorn vooruit helpen in het landelijke klassement door uw verwijderde tegels op te geven via de website www.nk-tegelwippen.nl. Dit is geen voorwaarde om gebruik te maken van de Tegeltaxi.

Benieuwd wat voor aanpassingen u nog meer aan uw huis en tuin kunt doen, om bij te dragen aan een klimaatbestendig Apeldoorn? Kijk dan op www.apeldoorn.nl/groendoen.