woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De Summer-Night Express stoomt dit jaar wederom bij de VSM

Foto: VSM

Ook de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) is recent weer gestart met haar zomerse stoomtreinritten over de prachtige Veluwe. Sindsdien genieten vele vakantiegangers en dagjes-uit reizigers dagelijks (behalve op zaterdagen) van een nostalgische stoomtreinrit over de Koningslijn. Als antwoord op de grote belangstelling komt de VSM ook dit jaar weer met wat extra’s: De Summer-Night Express!

Uniek: De Summer-Night Express
Buiten de meerdere toeristische activiteiten zijn er in veel plaatsen en dorpen op en rond de Veluwe toeristische markten, wandeltochten, excursies en andere evenementen welke vooral overdag plaatsvinden. De VSM komt wederom met een uniek initiatief om de vele toeristen en vakantiegangers ook een leuk avondactiviteit te bieden: Een stemmige Summer-Night Express.

Geniet van de avondstemming op de Veluwe
Bekijk in de vroege avond de Veluwe eens op een andere manier, namelijk vanuit de rijdende stoomtrein! Geniet van de prachtige uitzichten tijdens een avondrit over de Koningslijn. Je komt ogen en oren te kort want de Veluwe is op zijn mooist tijdens het gouden uur, het laatste uur voor zonsondergang. Om helemaal in de romantische sfeer te komen, is het mogelijk om vooraf een borrelpakket bij te boeken voor een nóg smaakvollere reis!

Meer beleving in het stoomdepot
Voorafgaand aan de treinreis kan een bezoek worden gebracht aan het station van Beekbergen, het hart van een levend spoorwegmuseum: het Museumstoomdepot! Hier beleef je de tijd van vroeger met een zeer omvangrijke collectie stoom- en dieselmaterieel, een grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met een authentiek stationskantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de stoom- en diesellocomotieven, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, vleugelseinen, handbediende overwegen en nog veel meer. Ontdek hoe een stoomdepot vroeger werkte. Beleef het draaien van de stoomlocomotief op de grote draaischijf, het laden van kolen en het vullen van de watervoorraad.

Vertrektijden
Al vanaf 18:00u wordt in het stoomdepot te Beekbergen de machtige stoomlocomotief voorbereid om de reizigers met de Summer-Night Express een sfeervolle avond te bezorgen. Na het bezoek aan het depot is het tijd om plaats te nemen: de stoomloc wordt aan de gereedstaande trein gekoppeld en om 18:55u klinkt het vertreksein. Sissend en puffend rijdt de trein in het laatste licht van de dag met een rustig gangetje over de prachtige Veluwe, terwijl de reizigers binnen genieten van de reis en het uitzicht. Tegen 21:00u is de trein weer terug in Beekbergen.

Borrelpakket
Bij de vooraf-reservering van de reis kunt u een borrelpakket bijbestellen welke bestaat uit een heerlijke tapasschotel met o.a. kaas en worst á € 12,50 (excl. drankjes). Vóór aanvang van de reis staat het bestelde borrelpakket voor u klaar in de trein.

Wanneer
De VSM Summer-Night Express rijdt elke woensdagavonden t/m 24 augustus. Vertrek en aankomst is het station van de VSM in Beekbergen (Dorpstraat 140, Beekbergen). Vooraf online via www.stoomtrein.org reserveren kan je een leuke korting opleveren.