woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De Middelste Molen biedt workshop papierscheppen in CODA

Foto: SharePoint/Mediabank Apeldoorn Marketing

In het kader van de tweejaarlijkse tentoonstelling CODA Paper Art biedt De Middelste Molen op 12 juli een workshop papierscheppen aan in CODA Museum. In deze workshop leer je in één dag hoe je papier kunt maken met zowel ambachtelijke als moderne technieken. Experts van papiermakersstudio de Papiertuin, die tevens werkzaam zijn bij papierfabriek De Middelste Molen, verzorgen deze cursus. Kijk voor informatie op www.coda-apeldoorn.nl/papierworkshops; hier kun je je ook direct aanmelden.

Je gaat met verschillende technieken aan de slag waarbij onder andere katoen-, linnen- en hennepvezels  en abaca als papiergrondstoffen gebruikt worden. Aan deze papierpulp worden pigmenten, zichtbare plantenvezels of drukwerk toegevoegd en van hieruit wordt geëxperimenteerd met lamineren, sjabloneren en blinddrukken. Uiteraard mag je het door jouw gemaakte papier na afloop mee naar nemen.

Aanmelden
Wil je meedoen aan deze workshop, meld je dan aan via www.coda-apeldoorn.nl/papierworkshops; bij de prijs van € 65,- is toegang tot CODA Museum, een bezoek aan CODA Paper Art en een lunch in CODA Café inbegrepen.

Overige activiteiten CODA Paper Art
CODA Paper Art is een tentoonstelling waarin kunst van en op papier en karton centraal staat. De tentoonstelling is een eerbetoon aan de lokale en regionale papierindustrie. De Veluwe heeft een bijzondere en historische verbinding met papier. In vroegere tijden draaiden papiermolens op waterkracht, door de vele beken en sprengen, maar ook nu nog bevindt zich het grootste deel van de Nederlandse papierindustrie in de provincie Gelderland.

Tijdens de tentoonstellingsperiode biedt CODA een zeer divers activiteitenprogramma. Met een fietstocht over de Veluwe, Tour de Papier, speciaal ontwikkeld in nauwe samenwerking met Gelderse Streken, Routebureau Veluwe en papierfabriek De Middelste Molen. En met een uitgebreid interactief programma in samenwerking met Nintendo rondom de Labo-serie, waar karton en ‘21st century skills’ hand-in-hand gaan.

Tijdens CODA Paper Art is er een ruim aanbod van inclusieve publieksactiviteiten. Maatschappelijke projecten als Welkom in CODA en de Beeld/Spraak TaalHub, Onvergetelijk CODA en het Geheugenkabinet bieden vanuit de tentoonstelling mogelijkheden tot verbinding. Tijdens CODA Paper Art 2019 zal er tevens een nieuw programma geïntroduceerd worden waarmee blinde en slechtziende mensen papierkunst kunnen ervaren, Onzichtbaar zichtbaar. CODA Paper Art is nog tot en met 27 oktober te zien in CODA Museum.