donderdag, mei 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De Maten in Geuren en Kleuren 2019

Winkelcentrum Eglantier – eigen foto

Stichting Ontmoeting de Maten (SOM) organiseert op zondag 31 maart –vanaf 12.30 uur – de 14e editie van ‘De Maten in Geuren en Kleuren’. Dat zal  in het wijkcentrum “De Stolp”, Violierplein 101, plaatsvinden.

De ‘Maten in Geuren en Kleuren’ is een jaarlijkse culturele ontmoeting die al dertien jaar achter elkaar georganiseerd is. En met succes. In 2018, ook georganiseerd in De Stolp, werd dit evenement door circa 500 mensen bezocht.

Bij de ‘Maten in Geuren en Kleuren’ staat het presenteren van aspecten van diverse culturen centraal. Dat gebeurt o.m. door middel van informatie, dans, muziek en eetgewoontes

In 2019 zal, zoals de laatste vijf jaar, ingespeeld worden op  de actualiteit. Oud-wethouder voor Groen Links in de gemeente Wageningen, de heer Jack Bogers, zal een lezing geven over het belang van (werken aan) een prettige samenleving voor iedereen. Ook zal een workshop aan deze thematiek, toegespitst op Apeldoorn, gewijd worden.

Het programma zal om 12.30 uur officieel geopend worden door wethouder Detlev Cziesso.

Evenals de voorgaande jaren zal het programma van 31 maart bestaan uit drie onderdelen: optredens door dans- en muziekgroepen, workshops en informatie over culturen en lokale organisaties.

Na een middag met muziek en dans uit alle werelddelen wordt, dansend, afgesloten onder begeleiding van de Molukse band PASANEAS. Hun swingend muziek nodigt het publiek uit daar aan mee te doen.

Door het organiseren van deze activiteit wil Stichting Ontmoeting de Maten (SOM) een bijdrage leveren aan het bevorderen van het onderlinge begrip en respect voor elkaar door de bezoekers en deelnemers de gelegenheid te bieden om elkaar te ontmoeten, kennis te maken en ervaring op te doen met (aspecten van) diverse culturen die in de Apeldoornse samenleving aanwezig zijn.

Voor meer informatie over deze activiteit kunt u surfen naar: www.stichtingontmoetingdematen.nl of mailen naar info@stichtingontmoetingdematen.nl.

Aan deze activiteit werken o.a. Mudanthe en Theater Zonder Grens mee. Deze activiteit wordt financieel ondersteund door de gemeente Apeldoorn.