woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De grootste openluchtbioscoop van Europa is deze zomer in Apeldoorn

Foto: Vue Nederland

Deze zomer vindt het Vue Openlucht Filmfestival opnieuw plaats in Apeldoorn, georganiseerd door Accres in samenwerking met Vue. Van 11 tot en met 19 augustus 2023 kunnen filmliefhebbers in een unieke setting, op de Apeldoornse Veluwe in het Stadspark Berg & Bos, genieten van bioscoopfilms op het grootste openluchtscherm (200 m2) van Europa. Tickets voor het Vue Openlucht Filmfestival zijn nu te koop via www.openluchtfilmfestival.nl.  

Grenzend aan de Kroondomeinen van Paleis het Loo ligt het prachtige natuurgebied Stadspark Berg & Bos. In deze royale, groene omgeving kunnen filmliefhebbers een unieke avond beleven met een divers filmaanbod, onder het genot van een hapje, drankje en verse Vue popcorn.

Naast de nieuwste films van dit moment zoals Barbie, Indiana Jones and the Dial of Destiny, Spider-Man: Across the Spider-Verse en The Little Mermaid, wordt ook de klassieker Hotel Mumbai gedraaid.

Het Vue Openlucht Filmfestival is een unieke ervaring voor jong en oud. Of je nu alleen komt, met een vriend(in) of met het hele gezin, het is een prachtige avond uit. Je kunt van 11 tot en met 19 augustus iedere avond onder de sterrenhemel genieten van een andere grote bioscoopfilm. En ook dit jaar is er weer een Ladies Night in de buitenlucht, waarbij de iconische film Barbie wordt vertoond.”, aldus Rosalie Moorman van Vue Cinemas. Er is ruimte voor maximaal 2000 bezoekers per avond, met 1500 zitplekken in de buitenlucht en twee overdekte tribunes met 500 zitplaatsen.

Het Vue Openlucht Filmfestival speelt zich af op de prachtige locatie van het Stadspark Berg & Bos en wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Dijkgraaf B.V. en Vigilat. “Wij zijn trots om dit jaar weer hoofdsponsor te zijn. Het groene karakter van dit festival sluit perfect aan bij onze duurzame en in eigen land geproduceerde kantoormeubelen.”, aldus Annemieke Dijkgraaf.

Apeldoornse ondernemer Vigilat, werkzaam op het gebied van beveiliging, telefoon- en receptiediensten verbindt zich graag aan het Vue Openlucht Filmfestival. “Wij zijn erg betrokken bij Accres en Stadspark Berg & Bos. Het is een compliment om dit jaar partner te mogen zijn van dit mooie filmfestival, waar heel veel inwoners van Apeldoorn jaarlijks van genieten.” aldus Lisette Cuperus, relatiebeheerder bij Vigilat.

Tijdens de filmavonden in augustus is het vaak goed weer, droog met een strak blauwe hemel. Mocht het toch gaan regenen, dan worden bezoekers aangeraden om een poncho of regenjas mee te nemen, want het festival gaat gewoon door. Op de overdekte tribunes zit iedereen droog en de ervaring leert dat de regen vaak snel overwaait.

Meer informatie over het programma en de ticketverkoop: www.openluchtfilmfestival.nl.

Programma Vue Openlucht Filmfestival:

·       Vrijdag 11/08               The Little Mermaid (Originele Versie)

·       Zaterdag 12/08            Meg 2: The Trench

·       Zondag 13/08               Elemental (Nederlandse Versie)

·       Maandag 14/08            Joy Ride

·       Dinsdag 15/08              Haunted Mansion

·       Woensdag 16/08          Barbie

·       Donderdag 17/08         Hotel Mumbai

·       Vrijdag 18/08               Spider-Man: Across The Spider Verse (Originele Versie)

·       Zaterdag 19/08            Indiana Jones And The Dial Of Destiny