vrijdag, april 19Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De Apeldoornse VVD brengt licht in het Orderbos

Foto: VVD Apeldoorn (apeldoorn.vvd.nl)

Veiligheid is voor de Apeldoornse VVD meer dan het bestrijden van georganiseerde misdaad, politie op straat of cameratoezicht waar dat nodig is. Het is ook het gevoel dat onze jeugd na het sporten weer veilig thuiskomt. Een veilig Apeldoorn moet immers altijd, overal en voor iedereen gewaarborgd worden.

Verkeer
Het is voor de Apeldoornse VVD onwijs belangrijk dat iedereen goed zichtbaar is in het verkeer. In de winterperiode zijn de avonden lang en de dagen kort. Apeldoorners moeten dan ook in deze periode na schooltijd of na het sporten ’s avonds weer veilig naar huis kunnen fietsen.

Verlichting
Om het standpunt van de Apeldoornse VVD over veilig aan het verkeer deelnemen in de praktijk te brengen organiseert de VVD op woensdag 29 januari 2020 een zogeheten ‘’lampjesactie’’. Met deze actie zullen zowel enkele leden van de fractie als gemotiveerde leden van de VVD kleine fietslampjes uitdelen aan sporters in sportpark Orderbos.

Actie
Deze actie heeft twee doelen. Het eerste doel is om ervoor te zorgen dat sporters zonder goede verlichting dankzij de kleine fietslampjes tóch veilig kunnen deelnemen aan het verkeer en zij ook beter gezien zullen worden door andere verkeersdeelnemers. Het tweede doel van deze actie is om niet alleen sporters in het specifiek, maar ook Apeldoorners in het geheel bewust te maken van het feit dat het belangrijk is goed zichtbaar te zijn in het verkeer.