maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Cultuurwijzer rijkt certificaten uit aan nieuwe lichting Interne Cultuur Coördinatoren voor het basisonderwijs

Foto: De 4 cursisten met zojuist uitgereikt certificaat en de twee ICC-trainers Anja Fasen (uiterst rechts) en Susan Nieboer (uiterst links).

Leerkrachten uit het basisonderwijs in Apeldoorn kregen afgelopen woensdag 22 mei hun certificaat voor het afronden van de cursus Interne Cultuur Coördinator van Cultuurwijzer. De certificaten werden uitgereikt door Dirk de Bruin, directeur van GIGANT, markant in cultuur.

ICC-cursus
Met de ICC-cursus zijn de leerkrachten opgeleid tot cultuurcoördinator in het basisonderwijs. De cultuurcoördinator is de spil voor goed cultuuronderwijs voor ieder kind. In de cursus lag de nadruk op het schrijven van een cultuurplan voor de eigen school. De leerkrachten leerden op een praktische en interactieve manier hoe cultuureducatie op de eigen school vormgegeven, gestimuleerd en geborgd kan worden.

Culturele partners
Tijdens de cursus maakten de leerkrachten kennis met verschillende culturele partners van Cultuurwijzer. Zo werd gestart bij GIGANT met informatie over het filmhuis, waren er diverse rondleidingen bij het Kröller-Müller Museum, CODA en zelfs door de bouwput van Paleis het Loo. Ook kregen de cursisten voorbeelden van cultuuraanbod voor kinderen bij Orpheus en Tim Koldenhof. Vooral de afwisseling van locaties in het programma werd door de cursisten erg gewaardeerd.

De kosten voor deze cursus zijn gedekt door de rijksregeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK). De uren voor het volgen van deze cursus betaalt de school zelf. De cursus werd gegeven door gecertificeerde ICC-trainers van Cultuurwijzer, onderdeel van GIGANT.

Nieuwe cursus
De volgende cursus start in september 2019, meer informatie is te vinden op de website van Cultuurwijzer: www.cultuurwijzerapeldoorn.nl.

Cultuurwijzer Apeldoorn
Al 10 jaar is Cultuurwijzer, onderdeel van GIGANT, het knooppunt voor cultuureducatie in Apeldoorn. Samen met culturele partners en de scholen in Apeldoorn geven de medewerkers van Cultuurwijzer vorm aan de cultuureducatie op school. Middels bemiddeling, advies, projecten, innovatie en programma’s zorgen ze samen voor de culturele loopbaan van leerlingen.