dinsdag, oktober 3Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Crowdfundingsactie Kinderboerderij de Maten

Foto: Accres

Bij Kinderboerderij De Maten kun je lieve boerderijdieren zien, horen, ruiken, aaien en voeren. Een fantastische beleving voor alle bezoekers die naar de kinderboerderij komen!

Maar helaas is niet iedereen fysiek in de gelegenheid om de boerderij te bezoeken om te kunnen genieten van de aanwezigheid van dieren.

Daarom gaan dierverzorgers van Kinderboerderij de Maten al jaren op aanvraag op bezoek bij zorginstellingen om de dieren verantwoord* naar de mensen te brengen. Het contact met de dieren heeft een therapeutische werking voor de mensen in deze zorginstellingen, en draagt bij aan hun gezondheid en welzijn. En dat is één van de hoofddoelstellingen van de kinderboerderij.

Hermien van Beek, activiteitenbegeleider bij Berkenhove: ‘Onze bewoners lijden aan dementie. Het bezoek van de dieren doet de bewoners goed. Er komen verhalen los over vroegere huisdieren, het kijken naar en het aaien van de dieren prikkelt hun brein en ze worden er rustig van. Deze mensen zijn niet in staat om naar de kinderboerderij te gaan, en bij opname in de zorg hebben ze afstand moeten doen van eigen huisdieren. Dat ze via de mobiele kinderboerderij toch weer in contact kunnen komen met dieren, vinden wij zeer waardevol!’

Het vervoermiddel waarmee Kinderboerderij de Maten op pad ging met de dieren, is onbruikbaar geworden. Daarom willen ze graag een elektrische bakfiets aanschaffen die geschikt is voor het vervoeren van kleine dieren. Omdat dierenwelzijn de hoogste prioriteit is, moet de bakfiets op maat worden gemaakt om te zorgen dat de dieren veilig en gezond vervoerd kunnen worden. De kosten daarvoor zijn hoger dan ons beschikbare budget. Daarom hoopt de kinderboerderij op jouw steun!

Help jij mee om het weer mogelijk te maken dat ze veilig met de dieren op bezoek kunnen bij de mensen die er zoveel baat bij hebben?

*Kinderboerderij de Maten kiest alleen kleine diersoorten die geschikt zijn qua karakter en stressbestendigheid. De mobiele kinderboerderij gaat alleen naar zorginstellingen binnen fietsafstand en het bezoek duurt maximaal een uur. Er gaan altijd 2 ervaren gediplomeerde dierverzorgers mee die continu alert zijn op het gedrag van de dieren en ervoor zorgen dat de dieren goed behandeld worden. Het welzijn van de dieren is de belangrijkste zorg.