zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Crowdfundingcampagne LIF Kruidentoren geslaagd

Foto: lifkruiden.nl

De afgelopen weken hebben de ondernemers van LIF een crowdfundingcampagne gevoerd om hun innovatieve kruidentoren op de markt te brengen. Met succes, want dankzij de steun van 88 investeerders kan de kruidentoren in productie worden genomen. De eerste exemplaren worden in september verwacht.

De ondernemers, Harm, Marnix en Ard-Jan van LIF willen verse kruiden van goede kwaliteit voor iedereen beschikbaar maken. Zij ontwikkelden een kruidentoren gebaseerd op het principe van ‘Local Indoor Farming’. Deze toren zorgt ervoor dat kruiden onder ideale omstandigheden kunnen groeien. Door het flexibele ontwerp past de toren in elk interieur.

Het benodigde startkapitaal om de kruidentoren in productie te kunnen nemen hebben zij opgehaald met behulp van een crowdfundingcampagne. In totaal is er 108.000 euro opgehaald bij 88 investeerders. Het minimale bedrag van 80.000 is daarmee ruim overschreden. Belangrijker nog dan het startkapitaal was de aandacht die zij op deze manier voor de kruidentoren konden vragen. Er zijn al flink wat torens verkocht en ook de interesse vanuit de horeca en het bedrijfsleven is groot. Dit zorgt voor een flitsende start voor het jonge bedrijf.

De komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de productie van de eerste exemplaren. Vanaf september zullen deze worden uitgeleverd. De kruidentoren wordt aangeboden in combinatie met een abonnement voor verse kruiden, zodat de klant altijd voldoende keuze heeft uit een divers aanbod kruiden. Voor de horeca en het bedrijfsleven hebben zij een ontzorgingspakket ontwikkeld, zodat bedrijven geen omkijken hebben naar het onderhoud van de toren. Via hun webshop www.lifkruiden.nl kunnen klanten ook losse kruiden en accessoires bestellen.

De ondernemers willen het gebruik van verse kruiden stimuleren en verspilling tegengaan. Ze informeren over het gebruik en onderhoud van kruiden door middel van een kruideninformatiepakket, dat gratis is aan te vragen via www.lifgroup.nl/kruideninfopakket.