woensdag, november 29Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Crowdfunding voor grotere 3D-printers

Foto: Studio Bloemendal

De Apeldoornse kunstenaar Wouter Bloemendal is een crowdfunding campagne begonnen voor grotere 3D-printers. Deze printers gaat hij gebruiken voor zijn project ‘De ontdekking v/d nul’, waarmee hij de afwezigheid van vorm probeert te verbeelden.

Zijn droom is om deze sculpturen op steeds grotere schaal te vervaardigen. Daarvoor heeft hij grotere 3D printers nodig en daar kan iedereen bij helpen door dit project te steunen! De campagne loopt via ‘Voordekunst’ een crowfunding platform voor de creatieve sector. Er staan bij deze manier van crowdfunden prestaties tegenover het bedrag dat wordt gedoneerd. In het campagne filmpje laat Wouter zijn toekomstbeeld zien van zijn sculpturen op de zandverstuiving Kootwijkerzand.

Hoe maak hij zijn sculpturen?
Zijn ideeën werkt hij uit in ruwe schetsen, die hij daarna visualiseert in 3D software. De sculpturen die zo ontstaan knipt hij digitaal in stukken om ze te kunnen printen op zijn 3D printers. Deze onderdelen verlijmt, plamuurt, schuurt en schildert hij zodat de uiteindelijke sculptuur tot leven komt. Een van zijn laatste sculpturen is binnenkort te zien in het CODA museum tijdens de expositie 055: Apeldoorn Art 2020 van 13 december 2020 tot en met 7 februari 2021!

Waarom grotere 3D-printers?
Met deze nieuwe printers kan Wouter grotere onderdelen printen. Door deze grotere onderdelen wordt de uiteindelijke sculptuur natuurlijk ook groter! Daarnaast kunnen deze printers met materiaal printen dat beter geschikt is voor in de buitenlucht. Want zijn doel is om nog grotere sculpturen te maken. Help mee om de droom van Wouter te verwezenlijken en steun zijn campagne!

Bekijk de tegenprestaties en steun Wouters campagne op www.voordekunst.nl/projecten/10629-de-ontdekking-vd-nul