woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Controleurs hondenbelasting gaan weer op pad

Foto: Pixabay

De komende weken gaan er weer controleurs van Legitiem, namens Tribuut, op pad in gemeente Apeldoorn om huis-aan-huis te controleren op het bezit van honden. De controleurs dragen herkenbare bedrijfskleding en kunnen zich legitimeren.

Wie betaalt hondenbelasting?
Bent u in het bezit van één of meerdere honden en u woont in de bebouwde kom? Dan moet u hondenbelasting betalen. Het tarief voor hondenbelasting kunt u vinden op www.tribuut.nl. Het aantal honden bepaalt de hoogte van de hondenbelasting. Indien u buiten de bebouwde kom woont, dan hoeft u niets te doen. Het buitengebied is niet belastingplichtig.

Controle
Als er één of meerdere hond(en) zijn waarvoor u niet heeft betaald, zal de controleur deze hond(en) aanmelden. Mocht u niet thuis zijn, dan laat de controleur informatie voor u achter waarin staat hoe u uw hond(en) kunt aanmelden. Ook houders van honden die al bekend zijn, kunnen bezocht worden. Als tijdens de controle blijkt dat de houder nog geen hond(en) heeft aangemeld, dan loopt deze het risico dat een boete wordt opgelegd.

Aanmelden
Heeft u uw hond(en) nog niet aangemeld? Doe dit dan alsnog. Dit kan gemakkelijk, snel en online via www.tribuut.nl/belastingen-apeldoorn-hondenbelasting. Houd uw DigiD bij de hand! Liever een e-mail sturen? Ook dat kan. U stuurt dan uw aanmelding naar info@tribuut.nl.

Tot slot
Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met op met Tribuut. Tribuut is van maandag tot en met donderdag van 08.30–17.00 uur en op vrijdag van 08.30–12.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 055 580 22 22. U kunt Tribuut ook per e-mail bereiken via info@tribuut.nl.