maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

CODA aanstaande zaterdag van start met pilot project CODA Afhaalbieb

Hoewel er voor CODA leden een aanzienlijk aanbod luisterboeken en e-books gratis beschikbaar is op www.coda-apeldoorn.nl/bibliotheek, neemt de vraag naar fysieke boeken toe. Om CODA leden ook in deze tijd zo goed mogelijk van dienst te zijn, start CODA met een pilot: de CODA Afhaalbieb. De Afhaalbieb is aankomende zaterdag voor het eerst geopend van 11.00 tot 15.00 uur en in de daarop volgende weken telkens op maandag, woensdag en zaterdag, eveneens van 11.00 tot 15.00 uur. In tijdvakken van telkens 10 minuten per persoon kan een verrassingspakket afgehaald worden.

De CODA Afhaalbieb is een pilot en een kleinschalige service waarmee CODA haar leden zo goed mogelijk van dienst wil zijn. CODA directeur Carin Reinders: “De deuren zijn al even gesloten en met het verlengen van de sluitingstermijn zien wij ook de vraag naar fysieke boeken toenemen, temeer daar ook op plekken elders in het land gestart wordt met afhaalmogelijkheden. Na overleg met de gemeente en in strikte navolging van de richtlijnen van het RIVM hebben wij besloten deze pilot te starten. Wij zien deze kleinschalige service als een manier om te blijven verrassen en verrijken. Juist in deze tijd en juist ook voor bijvoorbeeld oudere leden waarvoor digitaal lezen geen vanzelfsprekendheid is. Veiligheid voor CODA leden en medewerkers staat niettemin voorop. Daarom werken we met een beperkt aantal dagen, in één CODA vestiging en met tijdvakken van 10 minuten per persoon.”

Om gebruik te maken van de CODA Afhaalbieb kunnen CODA leden op www.coda-apeldoorn.nl/afhaalbieb een formulier invullen en aangeven welke genres ze het liefst lezen (top 3). Op basis van die informatie wordt een verrassingspakket van 6 boeken samengesteld. Op het formulier kan gekozen worden uit literatuur, Engelse literatuur, thrillers en detectives, grootletterboeken, streekromans en romantisch, fantasy en science fiction, oorlog en verzet, psychologie, kookboeken, kunstboeken, dichtbundels en geschiedenis en de leeftijdscategorieën 0 t/m 5 jaar, 6 t/m 8 jaar, 9 t/m 12 jaar, 12 t/m 14 jaar en young adult.

De CODA Afhaalbieb wordt gerealiseerd met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en opent voor het eerst op zaterdag 18 april. Het verrassingspakket is uitsluitend contactloos en op afspraak op te halen in CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat. Hier staan de verrassingspakketten, verpakt in een CODA plastic tas, voorzien van naam, pasnummer en een afhaalnummer op volgorde van afspraak gerangschikt. De boeken zijn vooraf geregistreerd op naam en pasnummer van de aanvrager.

Een verrassingspakket ophalen? Ga dan naar www.coda-apeldoorn.nl/afhaalbieb en vul het formulier in.