vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Circulaire tafel geplaatst in De Parken

Opening circulaire tafel in wijk De Parken door oa wethouder Willems. Foto Rob Voss

Op woensdag 20 februari is een circulaire tafel onthuld bij het Verzetsstrijderpark in de Parken. De tafel bestaat volledig uit hergebruikt materiaal uit de wijk. Het blad van de tafel is gemaakt van oude betonplaten die onder het asfalt in de Parken lagen. Het hout is afkomstig van de gevelde bomen uit de wijk. De tafel staat daarmee symbool voor de circulaire aanpak van de Parken.

Wethouder Wim Willems ziet de circulaire tafel als mooie toevoeging aan de wijk. “Deze tafel is een prachtig voorbeeld van het hergebruik van materialen. De tafel sluit daarmee goed aan op de circulaire aanpak in de Parken. En helemaal mooi dat ons eigen leerwerkbedrijf de tafel heeft gemaakt”, aldus Wim Willems.

Materialen uit de wijk
De circulaire tafel is volledig gemaakt van materialen uit De Parken. Het tafelblad is gezaagd van het beton uit de Generaal van Heutszlaan. Het hout van de tafelpoten en krukken komt uit het Wilhelminapark. Het leerwerkbedrijf van de gemeente Apeldoorn heeft de tafel gemaakt. Bij het leerwerkbedrijf werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die begeleid worden naar betaald werk.

Circulariteit in de Parken
Het project de Parken is het allereerste civieltechnische project in Nederland wat circulair wordt ontworpen en uitgevoerd. Betonindustie De Hamer heeft hiervoor een circulaire tegel ontwikkeld. Het oude beton dat onder het asfalt lag, is gebroken tot puin en daarna weer toegepast als grondstof voor de nieuwe betontegel die in de trottoirs van De Parken komen te liggen.