zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Chinese Vechtsport: Kungfu, Wushu Tai Chi: The He Yong Gan Cup

Foto: He Yong Gan Cup

Op zaterdag 2 juli 2022 wordt er in Apeldoorn (Nederland) het sport toernooi: “The He Yong Gan Cup” gehouden. Onder erkenning van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten de FOG en de Stichting Taijiquan Nederland STN. Ook zijn er wat IWUF (International Wushu Federation) scheidsrechters. In samenwerking met Shaolin Kungfu Apeldoorn He Yong Gan Martial Arts is het toernooi opgezet. Naast Traditionele stijlen is er ook moderne Wushu door atleten van verschillende scholen.

Chinese vechtsport kent een lange geschiedenis en is ontstaan in verschillende plaatsen en tempels in China. Het Wushu ( krijgskunst ) of Kung Fu ( tijd en energie ) is breed en heeft gewapende en ongewapende technieken met en zonder partner. Ook is het Chinees Kickboksen onder de naam Sanda, Sanshou een onderdeel van deze bijzondere Chinese krijgkunst. Er is zowel een Jeugd als volwassenen toernooi dus de competitie zal groot zijn.

Beoefenaren van de Chinese vechtkunst / vechtsport nemen het op deze dag op binnen de volgende onderdelen: Vorm met en zonder wapens ( zowel Kungfu als Tai Chi ), Sanda (Sparren), Push Hands. Dit toernooi is uniek voor Apeldoorn en is natuurlijk ook open voor publiek. De krachtige Kungfu, Acrobatische Wushu, het interne Tai Chi, Push Hands en de Sanda gevechten zijn werkelijk een lust voor het oog.

Wilt u dit toernooi sponsoren, meer informatie of reageren? Of bent u een oud beoefenaar van Chinese krijgskunst, kungfu, wushu of sanda doe dan ook mee. Er zijn ook poules met een laag instapniveau. Contact? Doe dit dan uitsluitend via mailadres: info@tcma-tournament.com of via de telefoon bij promotor Frederik Jan Jüngen op: +31 6 82081960.

De toernooi organisatoren hopen u allemaal te zien op 2 Juli 2022 in Apeldoorn op de He Yong Gan Cup.