vrijdag, april 19Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Carbage Run team VWB sponsort Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes.

Foto: Uitgestelde Kinderfeestjes

Initiatiefnemer Guido Hartkamp van het Veldwerk Bureau (VWB) uit Lieren gaat met zijn team meedoen aan de zomereditie van ‘The Carbage Run’. Zie http://www.carbagerun.nl/zomer-editie-2019/.

Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. In de grootste straatrally van Europa wordt in 5 dagen 2500 km afgelegd door Scandinavië over uitdagende wegen en door prachtige landschappen. Onderweg krijgt het team verschillende opdrachten en wordt er geprobeerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. In Nederland leven namelijk veel kinderen in armoede, 380.000.

Alleen al in de Gemeente Apeldoorn zijn dit er 3460 . Schrikbarend veel. Voor deze kinderen is het geen feest om jarig te zijn. Want er is geen geld voor een cadeautje, een taartje of een feestje. Wist u dat deze kinderen uit schaamte vaak ziek worden gemeld op school op hun verjaardag? De stichting faciliteert kinderfeestjes voor die kinderen, zodat ook zij hun verjaardag met hun vriendjes en vriendinnetjes uit de klas kunnen vieren! Want mee kunnen doen met klasgenootjes is belangrijk voor kinderen.

Veel partners van het Veldwerkbureau, maar ook vrienden en familie, hebben zich bereid gevonden om team VWB te sponsoren en dit mooie doel te steunen. Mensen die ook willen bijdragen aan dit goede doel en deze kinderen een kinderfeestjes gunnen kunnen zich aanmelden als sponsor via de site https://VWB.nl/carbagerun/ Hier kunnen ook de avonturen van team VWB worden gevolgd. Doneren aan de stichting zelf is natuurlijk ook mogelijk, zie de site https://www.uitgesteldekinderfeestjes.nl.

Quote Guido Hartkamp:

“Ik heb er reuze veel zin in om met ons team te starten aan de Carbage Run. Het wordt voor ons een geweldige ervaring om in onze bijzondere auto door een prachtige omgeving te rijden. De meeste teams rijden enkel voor hun plezier, niet voor een goed doel. Met mijn team zien wij deze rally meteen als mooie mogelijkheid om iets te kunnen doen voor kinderen die in armoede opgroeien. Die niet uit kunnen kijken naar een leuk uitje zoals hun kinderfeestje. Zo kunnen wij een aantal kinderen tóch die geweldige ervaring van een kinderfeestje geven. Een mooie win-win.”