donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Boekverfilming The Power of the Dog centraal tijdens Boek & Film op 15 maart in GIGANT

Foto: CODA

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere film bieden GIGANT en CODA gezamenlijk de serie Boek & Film, dé gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien. Dinsdag 15 maart is in GIGANT The Power of the Dog te zien, de boekverfilming naar het gelijknamige boek van Thomas Savage. De avond begint om 19.30 uur met een inleiding door Gerlinda Heywegen.

Het verhaal
In deze film van regisseur Jane Campion (o.a. van The Piano) zijn de broers Phil (Benedict Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons) elkaars grootste tegenpolen. Phil is charismatisch maar intens wreed. George is rigide, kieskeurig en zachtaardig. Samen zijn ze de welgestelde landeigenaren van de grootste ranch in de Montana-vallei: een plek waar mannen de dienst uitmaken, de gemoderniseerde wereld op afstand wordt gehouden en de machtigste cowboy ooit, Bronco Henry, nog steeds vereerd wordt. Wanneer Phil er op een dag achter komt dat George in het geheim met de lokale weduwe Rose (Kirsten Dunst) trouwt, reageert hij op een wrede manier. Het is het begin van een meedogenloze oorlog met als doel Rose volledig te ruïneren terwijl haar zachtaardige zoon Peter als pion wordt gebruikt.

The Power of the Dog is genomineerd voor 12 Oscars, waaronder die voor beste film.

De avond
De avond in GIGANT begint om 19.30 uur met een korte inleiding door Gerlinda Heywegen. Gerlinda Heywegen reist het hele land door (en de grens over) om films in te leiden, lezingen te geven, cursussen, reeksen en programma’s te presenteren en gesprekken te modereren.

Na de inleiding wordt de film vertoond en na afloop krijg je een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en de regisseur.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop bij de kassa van GIGANT of online via www.gigant.nl. Een kaartje kost € 10,00 voor leden van CODA/Vrienden van GIGANT; niet-leden/vrienden betalen € 12,50 per voorstelling.

Meer Boek & Film
Andere data dit jaar zijn: 19 april, L’événement naar het boek Het voorval van Annie Ernaux en 17 mei, Mothering Sunday naar het boek Moeders zondag van Graham Swift. Meer informatie over de volgende edities wordt bekendgemaakt via de websites van CODA en GIGANT.