zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Bijzondere optredens van o.a. Tim Knol en Ruben Annink in GIGANT

Foto: Gigant

Sinds half maart van dit jaar was de popzaal van GIGANT in Apeldoorn gesloten i.v.m. het coronavirus. Vanaf september komt hier gelukkig verandering in. Iedere week brengt GIGANT je bijzondere concerten van (inter)nationaal toptalent tijdens de Seated Specials! Voor deze shows zijn 42 zitplaatsen beschikbaar en geniet je in een intieme setting van unieke optredens. In september komen Tim Knol, Ruben Annink, Tangarine en WIES naar Apeldoorn. Tickets zijn verkrijgbaar via www.gigant.nl.

Tim Knol – vrijdag 4 september
Sinds het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 gaat het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, de single Sam werd een hit en heel Nederland wist: deze jongen heeft talent. De carrière van Tim Knol is pas een jaar of tien bezig, maar de muzikant met de oude ziel heeft nu al meer memorabele momenten meegemaakt dan andere artiesten in een heel leven. Hij ging van verlegen singer-songwriter, via garagerocker met dito levensstijl, terug naar de aloude Americana, zijn eerste liefde. Dit Hoornse wonderkind is live een fenomeen en GIGANT kijkt er naar uit om hem in de intieme setting van Seated Specials te ontvangen!

Ruben Annink – vrijdag 11 september
Ruben Annink ken je misschien wel van het afgelopen seizoen van het TV programma ‘Beste Zangers’. Hij maakt eerlijke en warme Nederlandstalige popmuziek en de singer-songwriter heeft in de afgelopen jaren zijn plek gevonden tussen de stijlen van Acda & De Munnik, Marco Borsato, Blof en Guus Meeuwis. De Haarlemse zanger – die zijn carrière als straatmuzikant begon – is op zijn 15e ontdekt door Ali B waarna hij al snel hits scoorde met onder andere Jonna Fraser, Teske en Keizer. Inmiddels heeft Ruben afscheid genomen van de urban muziek en hij heeft zijn eigen sound en stem ontwikkeld, wat hij laat horen op zijn laatste EP Helder Zien.

Tangarine – vrijdag 18 september
Hetzelfde uiterlijk, een identiek leven, onafscheidelijke stembanden. Zo was het. Tot drie jaar terug. Het leven dreef tweelingbroers Sander en Arnout Brinks uit elkaar: één van de twee hield zijn eerste kind in zijn armen, terwijl het huwelijk van de ander stukliep. Nog steeds delen ze dezelfde tourbus en staan ze zij aan zij op het podium, maar voor het eerst in hun bestaan als eeneiige tweeling lopen hun levens niet langer gelijk op. Deze wrange broederschap klinkt door op het door hen zelf geproduceerde album Because of You. De plaat werd, net als de vorige, opgenomen in Tucson, Arizona. En daar in het woestijngebied ondergingen ze een muzikale metamorfose: Tangarine is niet langer een loepzuivere folkband. Hun muziek is grilliger en meeslepender geworden.

WIES – zaterdag 26 september
De kersverse Nederpop-act WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys. Ondanks dat de band amper 2 jaar bestaat, wonnen ze de Amsterdamse Popprijs 2018 en Grote Prijs van Nederland 2019 en speelden op Noorderslag en in zalen als de Melkweg en Paradiso. In september vorig jaar bracht de band hun eerste hitsingle ‘Soms Is Het Te Laat’ uit en begin dit jaar volgde ‘Radiostilte’. Afgelopen najaar tourde WIES door het land als 3voor12 en OOR-talent van rondreizend muziekfestival Popronde, en deden ze GIGANT aan tijdens Afterslag en als voorprogramma van Roxeanne Hazes.

Maatregelen omtrent het coronavirus
GIGANT volgt het protocol van het RIVM en zet alles op alles om de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers te waarborgen. Op de website van GIGANT is een overzicht te vinden van de maatregelen die hiervoor genomen worden.