dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Bestuur GB Apeldoorn schorst lid Huigens

Foto: raadsleden.nl

Antoon Huigens, lid, bestuurder en fractievoorzitter van GB Apeldoorn is met ingang van vandaag door het bestuur geschorst als lid van de vereniging.

Ontzetting
Door een aantal zorgelijke gebeurtenissen in de afgelopen maanden binnen de fractie en vereniging zag het bestuur van GB Apeldoorn uiteindelijk geen andere mogelijkheid dan voor deze weg te kiezen. Een aantal gebeurtenissen zijn (potentieel) dermate schadelijk voor individuele leden, enkele inwoners, de vereniging en de fractie, dat tevens is besloten dit via de weg van ontzetting te doen.

Dit moeilijke besluit is niet licht genomen. In de afgelopen periode zijn diverse gesprekken gevoerd met de heer Huigens om enkele belangrijke zaken op te lossen, maar dat heeft helaas geen resultaat opgeleverd. Tijdens dit proces is GB Apeldoorn ook ondersteund door meerdere zeer ervaren bestuurders om de kwaliteit en zorgvuldigheid van het proces te bewaken.

De keuze voor ontzetting betekent dat de heer Huigens per direct is geschorst en geen toegang meer heeft tot het bestuur, algemene vergaderingen, andere verenigingsactiviteiten én de fractie van GB Apeldoorn.

Verdere informatie
GB Apeldoorn wil graag open zijn over de redenen waarom het bestuur tot deze beslissing is gekomen. Tegelijkertijd heeft de heer Huigens het recht om beroep aan te tekenen tegen zijn ontzetting. Daarvoor heeft hij inmiddels ook gekozen. In het kader hiervan heeft het bestuur besloten om vooralsnog geen nadere informatie naar buiten te brengen.

De behandeling van het beroep van de heer Huigens vindt plaats tijdens een speciale en besloten Algemene Ledenvergadering die in november aanstaande wordt gehouden.

Fractie
Het bestuur heeft aan raadslid en tevens vice-voorzitter van de fractie, Talitha Laros, gevraagd de leiding van de fractie op zich te nemen en de fractie-activiteiten voort te zetten. Het bestuur is hen dankbaar voor de extra inspanningen die de komende periode van hen zal vragen.