woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Ben je het helemaal niet eens met de huurverhoging?

Foto: Pexels | Cutis Adams

Halverwege het jaar mogen verhuurders de huur opschroeven. Hierbij zijn ze echter aan regels gebonden en ze mogen dus niet lukraak de huur naar eigen inzicht verhogen. Heb je onlangs te horen gekregen dat je huur ook omhoog zal gaan en ben je het daar niet mee eens? Dan kan dat een gevoel van machteloosheid geven. Er zijn namelijk heel veel mensen op zoek naar een huis en dat kan je het gevoel geven dat wanneer je de huurverhoging niet accepteert, er tien anderen zijn die je woning graag van je overnemen.

Laat je hier echter niet door afleiden. Je hebt namelijk rechten en die rechten kun je opeisen. Heb je een goede rechtsbijstandverzekering dan kun je deze aanwenden om een jurist in de arm te nemen. We laten je zien wat deze voor je kan betekenen als je een geschil hebt.

Zorg ervoor dat je je rechtsbijstandverzekering op tijd afsluit
Het afsluiten rechtsbijstandsverzekering is snel en eenvoudig te regelen. Je kunt namelijk even naar de site van je verzekering gaan om daar te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Je zult zien dat je moet kiezen voor welk gebied je graag deskundige rechtshulp zou willen inschakelen. Je kunt ook kiezen voor een combi. Met dit pakket kun je juridische hulp krijgen voor de meest voorkomende problemen. Zorg er echter wel voor dat je je polis afsluit voordat je in een geschil belandt. Je kunt namelijk niet een polis afsluiten op het moment dat je ook gelijk een jurist nodig hebt. Tref dus al maatregelen voordat je in de problemen komt, zodat je ook goed voorbereid aan de start kunt verschijnen. Op het moment dat het nodig is, kun je dan gelijk contact opnemen met je verzekeraar om te horen welke jurist je verder kan helpen. Zorg ervoor dat je de documenten bij de hand hebt, zodat je jurist kan kijken welke afspraken gemaakt zijn.

Met een jurist kun je constructief aan een oplossing werken
Wanneer je alle stukken aan je jurist hebt overhandigd, zal deze kijken welke afspraken in het contract zijn vastgelegd dat je met je huurbaas hebt opgesteld. Het kan zijn dat deze afspraken niet geldig zijn, omdat ze ingaan tegen je algemene rechten. Ook kan de jurist opnieuw berekenen hoeveel huur je zou moeten betalen. De bevindingen van de jurist kunnen in een brief opgeschreven worden die vervolgens naar je verhuurder gezonden kan worden. Mocht je liever met de tegenpartij in gesprek gaan, dan kan je jurist daar ook bij aanwezig zijn. Zo weet je zeker dat jullie constructief aan een oplossing voor jouw geschil kunnen werken. Je jurist kan ook het woord voor jou voeren wanneer je het lastig vindt om dit gesprek aan te gaan. Mocht dit alles niet tot een oplossing leiden, dan kun je er ook nog voor kiezen om de zaak aan de rechter voor te leggen. Je jurist helpt je dan ook verder.

Zorg dat je verzekering volledig op jou is afgestemd
Wanneer je optimaal van je verzekering wilt profiteren, zorg er dan voor dat deze zo goed mogelijk op jouw situatie is afgestemd. Kijk daarom ook even naar de aanvullende opties die je bij je polis kunt kiezen. De kwestie van de huurverhoging kun je op die manier aanpakken op basis van je pakket ‘Extra onroerende zaken’. Zo zijn er meerdere opties waaruit je kunt kiezen. Bekijk ze allemaal even, bereken wat je premie wordt en wanneer je hier akkoord mee gaat, kun je je polis vandaag nog afsluiten. Dat bespaart je veel problemen. Succes!